Producatorul farmaceutic Biofarm Bucuresti intentioneaza sa-si majoreze capitalul social cu 82,15 miliarde lei, fonduri reprezentand rezervele constituite din profitul net aferent anului 2004, informeaza un comunicat al companiei, remis bursei electr
Producatorul farmaceutic Biofarm Bucuresti intentioneaza sa-si majoreze capitalul social cu 82,15 miliarde lei, fonduri reprezentand rezervele constituite din profitul net aferent anului 2004, informeaza un comunicat al companiei, remis bursei electronice RASDAQ. Operatiunea va fi supusa aprobarii Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor, convocata pentru inceputul lunii iunie. Potrivit comunicatului, actiunile emise prin majorarea capitalului social ar urma sa fie repartizate actionarilor companiei proportional cu numarul titlurilor detinute. La inceputul acestui an, actionariatul Biofarm a suferit schimbari semnificative, in urma unor tranzactii bursiere. Cea mai semnificativa schimbare a fost diminuarea participatiei presedintelui Consiliului de Administratie, Robert Ferran, de la 49,9 la suta la 5,01 la suta din titluri. Totodata, compania americana Health Sciences Group si-a micsorat participatia sub pragul de 5 la suta, de la 24,33 la suta din capitalul social, cat detinea la finele lunii februarie. La randul sau, International Pharmaceutical Group (Saphiro Bancorp) a vandut 5,5 la suta din actiunile producatorului farmaceutic, detinand in prezent 15,52 la suta din titluri. Veniturile companiei au crescut anul trecut cu 2 la suta, la 388,5 miliarde lei, in vreme ce profitul net a fost de 86,8 miliarde lei, fata de 75,8 miliarde de lei in anul 2003.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.