Guvernul a avertizat, ieri, la videoconferinta, prefecturile din toata tara sa ramana in alerta de inundatii, prognoza pentru urmatoarele trei zile indicand ploi si depasiri ale cotelor de pericol ale debitelor raurilor din majoritatea judetelor tari
Guvernul a avertizat, ieri, la videoconferinta, prefecturile din toata tara sa ramana in alerta de inundatii, prognoza pentru urmatoarele trei zile indicand ploi si depasiri ale cotelor de pericol ale debitelor raurilor din majoritatea judetelor tarii. "De marti seara se va inregistra un val de ploi in toata tara, cu precipitatii de 10 - 15 l/mp in ziua de miercuri. Joi si vineri vor fi precipitatii mai slabe. Va ploua in Banat, norul de ploaie urmand sa traverseze intreaga suprafata a tarii, cu precipitatii mai abundente in zona de nord - est", a spus, la videoconferinta, Ion Sandu, director in cadrul ANM.
De asemenea, potrivit prognozei hidologice, din cauza precipitatiilor din urmatoarele trei zile se vor inregistra cresteri ale debitelor raurilor, cu depasiri ale cotelor de pericol si inundatie in judetele Timis, Dolj, Olt, Mures, Prahova, Ialomita, Iasi, Bacau si Galati. "Din cauza precipitatiilor, debitul Timisului - care acum inregistreaza o depasire a cotei de pericol de peste 91 de centimetri - va creste cu cativa centimetri. Acest lucru va face imposibila interventia pe albia raului Timis. Nu se va putea lucra cateva zile", a spus, la videoconferinta, Petre Stanciu, reprezentat al ANM, referindu-se la lucrarile de remediere a bresei din amonte de Timis.
Autoritatile locale din localitatea Sulina se afla in alerta, orasul fiind in pericol de inundare din cauza cresterii debitului Dunarii. "Debitul Dunarii va creste, fiind posibile depasiri ale cotelor de pericol cu peste 15 centimetri in urmatoarele zile. Varful va fi inregistrat la data de 13 mai", a avertizat Petre Stanciu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.