Daca pana anul trecut, crestin-democratia era reprezentata in Romania doar de PNTCD, intuind avantajele unei eventuale afilieri la PPE in 2007, anul integrarii Romaniei in UE, mai multe partide au ales calea doctrinei populare. Dupa ce PRM a decis sa

Daca pana anul trecut, crestin-democratia era reprezentata in Romania doar de PNTCD, intuind avantajele unei eventuale afilieri la PPE in 2007, anul integrarii Romaniei in UE, mai multe partide au ales calea doctrinei populare. Dupa ce PRM a decis sa se transforme in Partidul Popular Romania Mare, iar PNTCD a fuzionat cu URR, creand Partidul Popular Crestin Democrat, sambata alte doua formatiuni, PD si PUR, au facut primii pasi in directia celui mai puternic curent european. PUR a decis sa se transforme in Partidul Conservator, conducerea urmand a fi insa, in linii mari aceeasi. Senatorul Dan Voiculescu a fost ales sambata la Congresul Partidului Umanist din Romania (PUR), fara a avea contracandidati, in functia de presedinte al Partidului Conservator, noua denumire a vechiului partid. Din 1780 de delegati, 1715 au fost voturi valabil exprimate din care 1638 pentru, 74 impotriva, 3 voturi fiind anulate.
Congresul a adoptat noua titulatura a partidului, noua sigla (o balanta pozitionata in centrul literei C), statutul si rezolutia partidului.

Alta formatiune, aceeasi conducere

La propunerea presedintelui PC, Dan Voiculescu au fost alesi, cu 399 de voturi valabil exprimate (au votat 427 de membri), cei 10 membri ai Biroului Politic, respectiv Daniela Popa, George Copos, Ioan Codrut Seres, Sabin Cutas, Lazar Mihai, Sanda Paduraru, Dumitru Buse, Bogdan Pascu, Petre Marginean si Eugen Durbaca.
Cei 11 vicepresedinti, alesi dintru numar de 27 de candidati, toti reprezentanti ai filialelor teritoriale ale partidului, au primit 385 de voturi (au votat 427de membri) acestia fiind Nicoale Popa - Alba, Cornelia Ardelean - Arad, Gheorghe Constantin - Suceava, Renica Diaconescu-Olt, Radu Terinte- Iasi, Gheorghe Ilie - Hunedoara, Bogdan Ciuca-Galati, Irinel Popescu - Dolj, Ion Tundrea - Caras Severin, Ionel Tompea - Bistrita Nasaud si Catalin Teodorescu -Arges.

Voiculescu crede ca se afla la dreapta liberalilor

Voiculescu a precizat ca viitoarea formatiune, chiar daca se afla din punct de vedere doctrinar mai la dreapta decat PNL va discuta cu orice forta politica responsabila din Romania care vrea binele acestei tari. "Noi nu credem ca mai sunt valabil, politic vorbind, stanga si dreapta. Am avut o alianta cu PSD desi nu am fost un partid de stanga niciodata. In prezent observam o alianta intre un partid social democrat si unul liberal care vor sa si fuzioneze", a mentionat Voiculescu.
Cat priveste relatiile PC cu Grupul Popular Parlamentar European, Dan Voiculescu a declarat ca au existat contacte la nivelul conducerii acestui grup si ca in urmatoarele saptamani va avea o intalnire la varf cu Grupul Popular Parlamentar European.
"Noi nu stam la usa Partidului Popular European. Acest partid desi foarte mare este unul din partidele grupului si noi va trebui sa facem parte din acesta", a spus Voiculescu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.