Incepand de astazi, cele aproximativ 400 de spitale din tara risca sa ramana fara manusi chirurgicale, instrumentar, seringi si reactivi de laborator.
Furnizorii de produse medicale au decis sa sisteze livrarile catre unitatile spitalicesti di
Incepand de astazi, cele aproximativ 400 de spitale din tara risca sa ramana fara manusi chirurgicale, instrumentar, seringi si reactivi de laborator.
Furnizorii de produse medicale au decis sa sisteze livrarile catre unitatile spitalicesti din reteaua Ministerului Sanatatii (MS) din cauza neachitarii datoriilor pe care spitalele le au la ei. Mai mult, furnizorii au hotarat sa nu mai participe la nici o forma de achizitie publica, inclusiv la licitatiile electronice organizate de unitatile spitalicesti, pana cand nu-si vor primi toti banii.
''Protocolul incheiat la 8 martie a.c. intre Asociatia Furnizorilor de Produse Medicale (AFPM), pe de-o parte, MS si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, pe de alta parte, avea ca principala prevedere achitarea catre furnizori a tuturor datoriilor din 2003 si 2004 pana la 30 aprilie a.c. Noi am estimat ca valoarea datoriilor este de 1.000 de miliarde de lei. La 3 mai a.c., cand a avut loc ultima intalnire intre AFPM si MS, se platisera 65 de miliarde de lei, adica nici 10 la suta din datorii'', sustin furnizorii de produse medicale.
In acelasi timp, AFPM solicita presedintelui Traian Basescu ''sa intervina in acest conflict pentru ca si sanatatea populatiei este o chestiune de siguranta nationala''.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.