Sindicalistii au anuntat ca vor face presiuni asupra administratiei pentru a plati acesti bani. "Suntem decisi sa facem totul pentru a determina conducerea sa plateasca acesti bani care ar permite repornirea RAFO. Vom pleca la Bucuresti pentru a obti

Sindicalistii au anuntat ca vor face presiuni asupra administratiei pentru a plati acesti bani. "Suntem decisi sa facem totul pentru a determina conducerea sa plateasca acesti bani care ar permite repornirea RAFO. Vom pleca la Bucuresti pentru a obtine aprobarile pentru pichetarea Guvernului cu 200 de oameni", a spus Ion Marian, liderul sindical de la RAFO. Prefectul judetului Bacau, Gabriel Berca, i-a avertizat pe sindicalisti ca nu va mai permite cu nici un chip ca acestia sa blocheze caile ferate.
In incercarea de a debloca situatia din rafinarie, reprezentantii Directiei de Finante si cei ai RAFO Onesti au fost pusi fata in fata de catre autoritatile judetene
Pe de o parte, reprezentantii RAFO sustin ca societatea nu mai are datorii curente, iar pe de alta parte Directia de Finante Bacau sustine ca aceste datorii exista, in cuantum de peste 300 de miliarde de lei.
"Daca RAFO are acum probleme, acestea se datoreaza Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP), a spus Paul Ivascu, directorul general al RAFO Onesti.
In replica, finantistii au explicat ca datoriile RAFO provin din sume neachitate la plata TVA pentru titeiul importat, in suma de 191 de miliarde de lei, la care se adauga alte aproape 80 de miliarde dintr-o suma aflata in divergenta intre cele doua parti, plus alte 30 de miliarde din majorari si penalitati la aceste sume.

Instanta amana decizia privind schimbarea administratorului judiciar

Pe de alta parte, in timp ce angajatii rafinariei protestau in curtea societatii, o instanta a Tribunalului Bacau a amanat, vineri, luarea unei decizii in privinta schimbarii administratorului judiciar al RAFO Onesti, ceruta de Agentia Nationala pentru Administrare Fiscala. Cererea acestora a fost sustinuta si de reprezentantii SNP Petrom. In schimb, ceilalti creditori au sustinut ca cererea ANAF este ilegala, dar si in conflict de interese.
"Am aratat judecatorului sindic ca ANAF nu este parte in proces, desi avocatul acestei institutii si-a arogat rolul de reprezentant al tuturor institutiilor bugetare. Dar, in acest proces, noi avem creditor, in afara de Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) si de Vama, si niste primarii dintre creditorii bugetari si pe ei nu i-a intrebat nimeni daca sunt de acord cu aceasta reprezentare. In plus, cererea lor de schimbare a administratorului judiciar s-a facut pe baza unor motivatii cel putin hilare: ca administratorul judiciar are o moralitate indoielnica si ca a exclus de la votul planului de reorganizare creditorii bugetari", a spus Marin Anton, reprezentantul Balkan Petroleum.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.