Justitia americana a inculpat, pentru deturnare de fonduri, pe Evgheni Adamov, un fost ministru rus al energiei nucleare. Impreuna cu Adamov, informeaza Reuters, a fost retinut si Mark Kausanski, un inginer american de origine rusa, arestarea avand l
Justitia americana a inculpat, pentru deturnare de fonduri, pe Evgheni Adamov, un fost ministru rus al energiei nucleare. Impreuna cu Adamov, informeaza Reuters, a fost retinut si Mark Kausanski, un inginer american de origine rusa, arestarea avand loc la cererea autoritatilor americane, care ii suspecteaza ca au deturnat fonduri - pentru scopuri personale - evaluate la cel putin 9 milioane de dolari, din sumele acordate de Ministerul american al Energiei pentru ameliorarea securitatii siturilor nucleare din Rusia, in perioada administratiei Eltin, la inceputul anilor '90. Potrivit ziarului "Pravda", dosarul in cazul Adamov - Kausanski a fost deschis la Pittsburg, intrucat Adamov este coproprietar al unei companii inregistrate in orasul respectiv. Ei vor fi extradati in SUA si daca vor fi gasiti vinovati, ar putea primi pedepse de pana la 60 ani de inchisoare. Comentatori elvetieni, citati de "Pravda", sunt de parere ca in spatele acestui caz se ascund ratiuni politice. Guvernul american a acuzat nu o data Institutul rus de cercetari nucleare Dollezhall, al carui presedinte in perioada amintita era Adamov, ca a livrat Iranului tehnologie nucleara, violand astfel restrictiile internationale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.