Postul National TV difuzeaza, incepand cu ora 23.30, filmul "Catifeaua albastra", in regia faimosului David Lynch. Din distributie fac parte Isabella Rossellini, Kyle MacLachlan, Dennis Hooper si Laura Dern. Filmul prezinta povestea unui tanar nevino
Postul National TV difuzeaza, incepand cu ora 23.30, filmul "Catifeaua albastra", in regia faimosului David Lynch. Din distributie fac parte Isabella Rossellini, Kyle MacLachlan, Dennis Hooper si Laura Dern. Filmul prezinta povestea unui tanar nevinovat care abia desluseste misterele vietii. Acesta descopera ca in oraselul linistit in care traieste, o data cu venirea intunericului se petrec lucruri necurate. Toate aceste lucruri au legatura cu o femeie frumoasa, o cantareata careia ii place catifeaua albastra. Despre aceasta produtie, in Enciclopedia de film se afirma ca "Lynch este in elementul sau: o poveste bizara cu perversiuni sexuale si violenta dementa care pare sa oglindeasca atat fanteziile sale negative, cat si pe cele ale Americii. Publicul a gasit filmul deopotriva de respingator si fascinant, propulsandu-l spre un succes de casa".
TVRM a ales, pentru ora 20.30, filmul Padureanca, cu o distributie de exceptie: Manuela Harabor, Adrian Pintea, Serban Ionescu, Victor Rebengiuc si Dorel Visan. Scenariul filmului a fost scris de Augustin Buzura si Nicolae Margineanu. Filmul este inspirat din nuvela omonima a scriitorului Ioan Slavici, o poveste de dragoste neimplinita care scoate in evidenta mentalitati si atitudini specifice universului rural din Transilvania sfarsitului de secol XIX, inca parte din imperiul Austru-Ungar.
Telespectatorii postului B1TV vor putea urmari un alt film exceptional, "Barbati de onoare", de la ora 20.00. In rolurile principale au fost distribuiti Robert De Niro, Cuba Gooding, Jr., Charlize Theron, Aunjanue Ellis si Hal Holbrook.
Un film impresionant, cu o distributie remarcabila, despre lupta impotriva discriminarii rasiale, "Barbati de onoare" prezinta povestea lui Carl Brashear, un tanar dintr-o familie modesta care se inroleaza in recent alcatuita flota militara. Ofiterul superior al lui Carl, Billy Sunday, nu are nevoie de Carl sau de ambitiile acestuia. Sunday, un recunoscut maestru scafandru, comandant al flotei militare ale carui ispravi ca scandalagiu sunt la fel de renumite ca si realizarile profesionale, il tachineaza si-l provoaca necontenit pe Carl, asteptandu-se ca acesta sa cedeze si sa renunte. Dar Carl are alte pareri. Scopul lui este clar, hotararea este luata. Nimic nu sta in calea visului sau de a deveni scafandru al flotei militare. Nici macar Billy Sundey.
Duminica, TVR Cultural ofera telespectatorilor, de la ora 16.30, o bijuterie cinematografica: "Familia Barkley de pe Brodway", care este de fapt ultimul film al lui Fred Astaire si Ginger Rogers, realizat in 1949. Productia prezinta povestea cuplului Josh si Dinah Barkley, care formeaza o echipa de comici de mare succes. Totul este in regula pana cand un scenarist ii sugereaza artistei ca i-ar fi mai bine daca ar deveni actrita dramatica. Aceasta idee naste o serie de neintelegeri si probleme.
De la ora 21.30, pe postul Acasa, va putea fi urmarit filmul "Eu sunt Sam", cu Sean Penn in rolul principal. Pentru interpretarea exceptionala a acestui rol, acesta a fost nominalizat la Oscar. Din distributie mai fac parte si Michelle Pfeiffer si Dakota Fanning. In aceasta productie, Sean Penn este Sam Dawson, un tata ce este ajutat de avocata Rita Harrison (Michelle Pfeiffer), pentru a-si recupera fiica. Filmul beneficiaza de o coloana sonora de exceptie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.