Selectionerul Victor Piturca isi aniverseaza maine cea de-a 49-a aniversare. Piti s-a nascut pe 8 mai, in Orodel-Dolj, si a inceput fotbalul la juniorii Universitatii Craiova. Imediat dupa incheierea junioratului, a trecut la Pandurii Tg. Jiu, apoi l
Selectionerul Victor Piturca isi aniverseaza maine cea de-a 49-a aniversare. Piti s-a nascut pe 8 mai, in Orodel-Dolj, si a inceput fotbalul la juniorii Universitatii Craiova. Imediat dupa incheierea junioratului, a trecut la Pandurii Tg. Jiu, apoi la FC Olt, iar la 27 de ani ajunge la Steaua. In cei sase ani jucati in Ghencea a avut performante de invidiat pentru orice fotbalist, fiind titular incotestabil in trupa de aur a ros-albastrilor din a doua jumatate a anilor '80: cinci titluri de campion, trei Cupe ale Romaniei, Cupa Campionilor Europeni si Supercupa Europei. A jucat 301 meciuri in Divizia A, marcand 165 de goluri, varful carierei fiind consemnat in 1988, cand, cu 34 de reusite, a castigat "Gheata de bronz" a Europei. S-a retras din activitate in 1990, dupa un sezon in Franta, la RC Lens. Cariera de antrenor a inceput-o in '91, ca secund al lui Emeric Ienei la Steaua, devenind pe parcursul acelui sezon principal, castigator al Cupei Romaniei. Campionatul urmator conduce pe Universitatea Craiova, cu care termina pe pozitia a doua a clasamentului. In 1995 preia echipa nationala de tineret, pe care o califica la CE, disputat in '98 la Bucuresti, apoi face pasul spre prima reprezentativa, reusind calificarea la Euro 2000 dupa un parcurs fara infrangere. Este demis la final preliminariilor si preia pe Steaua, cu care castiga titlul in 2001. Demisioneaza din Ghencea in vara anului trecut, iar in toamna devine din nou selectioner al Romaniei. Redactia ZIUA-Sport ii ureaza "La multi ani!" lui Victor Piturca. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.