Sporting Lisabona, cu Marius Niculae pe teren, s-a calificat in finala Cupei UEFA, desi a pierdut, scor 2-3 (1-1), dupa prelungiri, partida disputata joi seara, in deplasare, contra lui AZ '67 Alkmaar, in mansa secunda a semifinalelor competitiei (du
Sporting Lisabona, cu Marius Niculae pe teren, s-a calificat in finala Cupei UEFA, desi a pierdut, scor 2-3 (1-1), dupa prelungiri, partida disputata joi seara, in deplasare, contra lui AZ '67 Alkmaar, in mansa secunda a semifinalelor competitiei (dupa 2-1 in tur). Desi fara trei internationali in teren, olandezii au aratat inca din startul partidei ca prezenta lor in semifinale nu este intamplatoare. In minutul sase, Perez a inscris pentru Alkmaar, scor la care formatia antrenata de Co Adriaanse era calificata in finala de la Lisabona. In minutele de prelungire ale primei reprize, Liedson a egalat pentru Sporting, insa in al doilea mitan olandezii au fortat din nou si au dus meciul in prelungiri, printr-un gol semnat de Huysegems, in minutul 78. Suspansul s-a mentinut si in cele doua reprize suplimentare. Jaliens a adus extazul in tribune in minutul 109, insa dupa un scenariu asemanator partidei dintre PSV si AC Milan, in minutul 120+2, Miguel Garcia a marcat pentru Sporting, care va juca finala Cupei UEFA pe propriu teren. Marius Niculae, care a fost introdus la portughezi in locul lui Rui Jorge in minutul 110, a declarat ca este cea mai fericita zi din viata lui. "Este incredibila senzatia calificarii in finala. Vreau sa raman in continuare la Sporting, aceasta este dorinta mea", a declarat "Sageata", care este la final de contract cu gruparea lusitana * TSKA Moscova a obtinut calificarea in finala dupa ce a invins joi pe teren propriu, cu scorul de 3-0, pe FC Parma, in mansa retur a semifinalelor, dupa ce in tur se inregistrase o remiza alba. Brazilianul Carvalho a inscris in minutele 9 si 53, rezultatul final fiind stabilit in minutul 59 de Berezutki. Moscovitii au devenit astfel prima echipa din Rusia care se califica intr-o finala de cupa europeana din 1972. Partida nu a fost lipsita de incidente, in minutul sase o petarda explodand langa portarul Parmei, Luca Bucci, care a fost inlocuit in minutul 19 de Frey. Italienii au anuntat ca vor depune un memoriu la UEFA privind evenimentul. (N.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.