Ministrul Sanatatii, Mircea Cinteza, s-a intalnit ieri cu membrii Consiliului Stiintific al Agentiei Nationale de Transplant. Potrivit Rompres, dupa consultarea specialistilor in domeniul transplantului si analiza argumentelor de ordin stiintific, s-
Ministrul Sanatatii, Mircea Cinteza, s-a intalnit ieri cu membrii Consiliului Stiintific al Agentiei Nationale de Transplant. Potrivit Rompres, dupa consultarea specialistilor in domeniul transplantului si analiza argumentelor de ordin stiintific, s-a concluzionat ca eliberarea medicamentelor imunosupresoare, catre pacientii care au beneficiat de transplant, trebuie sa respecte strict protocolul de imunosupresie. Concluzia Consiliului a fost ca pacientii carora li s-a prescris ciclosporina Neoral vor primi acest medicament gratuit si nu se va proceda la inlocuirea sa cu medicamente generice. Totodata, a fost sustinuta ideea introducerii treptate a medicamentelor generice in practica centrelor de transplant din Romania, ceea ce va face posibila acumularea de experienta in acest sens si formularea de opinii fundamentate stiintific. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.