Steaua joaca astazi, la Galati, contra Otelului, un meci care poate apropia gruparea din Ghencea de cucerirea titlului. Dupa egalul de la Iasi, "militarii" par decisi sa castige de data aceasta pentru a-si pastra avansul fata de urmaritoarele Rapid s
Steaua joaca astazi, la Galati, contra Otelului, un meci care poate apropia gruparea din Ghencea de cucerirea titlului. Dupa egalul de la Iasi, "militarii" par decisi sa castige de data aceasta pentru a-si pastra avansul fata de urmaritoarele Rapid si Dinamo. Situatia din ultima perioada, legata de cazurile Zenga si Hamutovski, a fost detensionata ieri de patronul FC Steaua, Gigi Becali, care a declarat ca nu este ingrijorat de faptul ca echipa sa ar putea pierde titlul. "Daca se pierde titlul, ce se intampla, murim? Moare familia mea sau moare lumea? Uite, sunt ziaristi rapiti prin Irak, oamenii mor prin Bagdad, altii cu apele in Timis. De ce sa ma tem ca pierdem titlul? Singura dorinta a mea este sa fie familia sanatoasa, celelalte sunt lucruri de viata pe care le castig sau nu. Razboaiele nu le voi pierde niciodata", a spus Gigi Becali, care a adaugat ca meciul de la Galati trebuie castigat.
M. Stoica: "Suntem campioni daca batem la Galati"
La randul sau, presedintele executiv al FC Steaua, Mihai Stoica, este convins ca "militarii" vor castiga campionatul daca vor invinge pe Otelul. "Am putea sa rezolvam ecuatia castigarii campionatului in aceasta etapa. Sunt convins ca daca vom reusi sa castigam, ceea ce este infinit mai greu decat la Iasi, atunci vom castiga campionatul. Daca nu, vom mai avea cinci etape in care vom suferi. Avansul de patru puncte si programul pe care il avem pana la sfarsitul campionatului ne recomanda ca favoriti. Din pacate, faptul ca atacantii nostri traverseaza o perioada putin mai delicata nu ne recomanda ca favoriti. Sper ca pasa neagra prin care trec cei din atac sa se fi terminat la Iasi", a spus Stoica. Oficialul stelist, fost presedinte la Otelul, a afirmat ca meciul de la Galati nu este unul special. "Pentru mine, Galatiul reprezinta un capitol extraordinar de frumos, dar incheiat. Am obtinut acolo rezultate la care, chiar daca unii nu le mai recunosc acum, nu ma asteptam, in conditiile in care am lucrat. Am amintiri placute, dar sunt amintiri si nu mai am timp sa ma gandesc la ce a fost. Bineinteles ca prima dragoste nu se uita niciodata, dar nu pot decat sa le tin pumnii cand joaca cu alte echipe. Le-am tinut pumnii si in Giulesti, dar in van", a comentat Stoica. Acesta este convins ca la Galati va fi o deplasare extrem de dificila si din cauza starii terenului. "Terenul se anunta impracticabil, daca tinem cont de prognoza meteo si de faptul ca sambata se va juca si derby-ul seriei I a Diviziei B pe acelasi teren. Nu stiu ce trebuie sa facem, insa trebuie sa castigam. Stiu ca va fi practic imposibil, pentru ca Otelul nu a pierdut nici un meci pe Stadionul Dunarea, dar ar fi bine sa invingem, pentru a nu tremura pana in ultima etapa", a spus Stoica.
Final fara blaturi
Meme nu prea vede unde s-ar putea intampla jocuri de culise in ultimele etape. "Nu cred ca se pune problema vreodata ca Dinamo si Rapid sa nu joace in meciul direct cu cutitele pe masa. Poate ca Dinamo are un program mai usor, dar avem cinci puncte avans si avantajul rezultatelor directe, iar Rapid are un program destul de dificil, nu stiu daca este chiar asa usor sa castige cum a facut-o la Bistrita sau Pitesti. Nu este nici o aluzie. A castigat lejer la Bistrita, care n-a fost foarte motivata, dar asta nu inseamna ca a fost o partida strategica. Dimpotriva, s-a jucat cat se poate de cinstit", a spus Stoica, adaugand ca Steaua nu este interesata de a transfera acum vreun jucator liber de contract, dar ca dupa terminarea campionatului este posibila achizitionarea unui atacant. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.