Daca doriti sa va dezvoltati capacitatea de memorare, zilnic, trebuie sa faceti cateva ''exercitii''. In primul rand, dupa ce ati venit de la scoala sau de la serviciu este bine ca timp de o jumatate de ora sa stati intins pe canapea si sa ascultati
Daca doriti sa va dezvoltati capacitatea de memorare, zilnic, trebuie sa faceti cateva ''exercitii''. In primul rand, dupa ce ati venit de la scoala sau de la serviciu este bine ca timp de o jumatate de ora sa stati intins pe canapea si sa ascultati in surdina melodiile preferate.
Nu este deloc indicat sa va uitati la televizor ori sa lucrati la calculator. Daca nu doriti sa stati in casa puteti iesi la o scurta plimbare in locuri linistite.
Important este ca, imediat ce ati venit de la cursuri sau serviciu sa va eliberati de stres. Dupa cele 30 de minute ''alocate'' relaxarii puteti da drumul la televizor sau la radio, pentru a vedea ori asculta emisiunile preferate. Creierul incepe sa lucreze. Ar fi indicat ca aceste emisiuni sa aiba teme din domeniile: geografie, biologie, astronomie, fizica, medicina. In cazul in care nu vreti sa va uitati la televizor sau sa ascultati o emisiune la radio puteti citi cateva pagini dintr-o carte, un ziar, o revista.
Un alt mod de a va pune creierul la treaba este sa memorati si, chiar sa scrieti poezii sau sa dezlegati integrame. Nu va plac aceste ''exercitii''? Nici o problema! Puteti juca scrabble sau alte jocuri care sa solicite creierul.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.