Parchetul National Anticoruptie va verifica toate contractele incheiate de Administratia Nationala Apele Romane (ANAR) in perioada 2000-2004 in legatura cu proiectarea si executia lucrarilor de gospodarire a apelor, ne-au informat ieri surse judiciar
Parchetul National Anticoruptie va verifica toate contractele incheiate de Administratia Nationala Apele Romane (ANAR) in perioada 2000-2004 in legatura cu proiectarea si executia lucrarilor de gospodarire a apelor, ne-au informat ieri surse judiciare.
Potrivit acestora, procurorii anticoruptie s-au deplasat la sediul ANAR pentru mai multe "discutii de principiu" cu functionarii acesteia, solicitand totodata documentele necesare anchetei in urma celor doua sesizari depuse joi de ministrul Mediului, Sulfina Barbu.
Surse judiciare ne-au declarat ca prima ancheta, cea demarata ieri, vizeaza contractele pe care le-au primit patru firme, una de proiectare si alte trei de executie, specializate in lucrari de gospodarire, printre care s-ar afla si Aquaproiect, administrata de o societate numita Apa Proiect, unde actionar majoritar si presedinte al Consiliului General al Actionarilor este sotia fostului ministru al Mediului din perioada 2000-2001, Aurel Constantin Ilie.
Contactat, managerul societatii Aquaproiect, Liliana Dragan, si-a exprimat convingerea ca toate contractele atribuite in timpul exercitarii functiei sale sunt legale, iar in cazul in care anchetatorii vor constata ca s-au savarsit incalcari ale legii, vinovati sunt "cei care le-au dat incorect".
Totodata, Liliana Dragan s-a aratat multumita de initiativa Ministerului Mediului, sperand ca ancheta procurorilor va dovedi ca activitatea firmei pe care o reprezinta a fost "totalmente corecta".
Surse din MMGA au declarat, citate de Mediafax, ca sesizarea remisa procurorilor anticoruptie vizeaza contractele atribuite in perioada 2000 - 2004 de MMGA, prin ANAR, unui numar de patru firme, una de proiectare si alte trei de executie, specializate in lucrari de gospodarire a apelor. In sesizare se face referire, potrivit aceleiasi surse, la Aquaproiect, Apasco SA din Maneciu, Repcon SA din Oradea si SOCOT SA din Targu Mures. Cea de-a doua ancheta solicitata de Sulfina Barbu vizeaza verificarea contractelor de concesiune pentru exploatarea Rezervatiei Biosfera Delta Dunarii, incheiate in urma cu doi ani de fosta conducere a Ministerului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.