Reprezentantii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) se asteapta ca o mare parte dintre persoanele care au participat, in 2004, la supravegherea desfasurarii alegerilor sa uite sa mai declare indemnizatia primita, in vederea stabilirii im
Reprezentantii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) se asteapta ca o mare parte dintre persoanele care au participat, in 2004, la supravegherea desfasurarii alegerilor sa uite sa mai declare indemnizatia primita, in vederea stabilirii impozitului pe venitul global. "Cazul cel mai frecvent in completarea eronata a declaratiilor de venit este omisiunea de venituri ca urmare a faptului ca nu au fost obtinute in cursul anului dintr-o sursa permanenta, ci au fost generate de anumite evenimente, cum ar fi alegerile electorale", a declarat ieri, pentru Rompres, Robert Hofnar, directorul general adjunct al Directiei Generale Proceduri Fiscale. "Anul acesta o sa am o gramada de persoane care uita sa declare acea indemnizatie primita, pentru ca au lucrat doua zile la supraveghere la sectiile de votare. Sunt sume mici, obtinute intr-o perioada scurta de timp si, de obicei, lumea le scapa din vedere in momentul in care trebuie sa le declare. Nu uita salariul de la functia de baza, nu uita daca au un contract pe o suma mare, dar uita de veniturile mici obtinute in perioade scurte de timp, ca in acest caz", a explicat Robert Hofnar.
Termenul limita de depunere a declaratiilor de venit pentru contribuabilii - persoane fizice este 15 mai 2005. Avand in vedere ca data de 15 cade intr-o zi nelucratoare, duminica, termenul expira luni, 16 mai. Agentia Nationala de Administrare Fiscala a incheiat in data de 16 aprilie actiunea de trimitere prin posta a plicurilor cu formularele pentru declaratiile de venit, catre circa 2,8 milioane de contribuabili - persoane fizice, care au obligatia declararii veniturilor realizate in anul 2004. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.