Derby-ul zilei in Divizia B se disputa la Ploiesti. Asemenea unui atlet harsit, "gazarii" si-au economisit fortele si au sprintat pe turnanta in retur, urcand linistiti in clasament, respirand iar oxigen de Divizia A. Sibiul a condus autoritar seria
Derby-ul zilei in Divizia B se disputa la Ploiesti. Asemenea unui atlet harsit, "gazarii" si-au economisit fortele si au sprintat pe turnanta in retur, urcand linistiti in clasament, respirand iar oxigen de Divizia A. Sibiul a condus autoritar seria a II-a, dar si-a pierdut din suflu in ultimele saptamani. Este etapa a 24-a si, cine invinge azi, pe "Ilie Oana", are cartea de atu pentru primul esalon. Depinde daca o va etala pana la sfarsit. Petrolul n-a actionat dupa un plan. "Am pregatit fiecare meci in parte. Ce-i drept, ne-am propus sa le castigam pe toate. Ceea ce a fost foarte bine, pentru ca acum suflam in ceafa podiumului", a explicat concis antrenorul Vasile Cosarek revenirea "galben-albastrilor" in cartile promovarii. Fara infrangere de 11 etape, dupa o serie de 25 de meciuri pozitive la satelitul Petrolistul Boldesti, cel poreclit "Cozonac" crede ca Petrolul are forta sa bata Sibiul: "Nu e nevoie de nici o prima speciala, pentru ca in joc e interesul tuturor. Cu suporterii langa noi, putem castiga, ceea ce ar insemna un pas decisiv in lupta pentru promovare".
Neavand un viitor cert, echipa neavand stadion de Divizia A, ploiestenii lupta, totusi, pentru prima de promovare de 3.000 $ si spera ca finantatorul sa nu decida vanzarea locului, cum s-a intamplat acum trei ani, cu schimbul cu Otelul. "Nu a existat nici un contact cu Universitatea Craiova si cu nimeni altcineva. Daca promovam, vom juca in "A". Personal, eu vad ordinea finala Petrolul, Pandurii, Otopeni, Sibiu", a afirmat optimist directorul executiv Eduard Alexandru. Petrolul abordeaza marea lupta fara Fodor, Pastor si Bajenaru, toti accidentati.
Fotbalistii sibieni vor evolua din aceasta etapa pe prime substantial suplimentate. Echipa de pe Cibin joaca in derby-urile cu Petrolul, CS Otopeni si Pandurii Tg. Jiu pe prime de 600 de dolari, cu conditia ca dupa aceste partide echipa sa fie tot pe primul loc. "Le dau prime la pachet. insa doar inainte de meci le spun pe cati bani joaca", a declarat vicepresedintele Werner Keul.
"Vrem sa demonstram ca meritam locul intai. Semiesecul cu Inter Gaz (2-2) ne-a facut sa avem un Paste cu gust amar. Mergem la Ploiesti sa ne descretim fruntile si sa luptam pentru victorie. Este timpul sa depasim momentul mai dificil din ultimele etape", a declarat, ieri, tehnicianul sibian Jean Gavrila. Nicolau si C. Stoica sunt incerti, iar Buican e si accidentat, si suspendat.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.