Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor (MMGA) a remis, ieri, o avertizare hidrologica autoritatilor locale din 32 de judete ale tarii, care erau informate asupra unor posibile revarsari ale raurilor, din cauza ploilor prognozate, in zilele de sam
Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor (MMGA) a remis, ieri, o avertizare hidrologica autoritatilor locale din 32 de judete ale tarii, care erau informate asupra unor posibile revarsari ale raurilor, din cauza ploilor prognozate, in zilele de sambata si duminica. Avertizarea a fost trimisa prefecturilor judetelor Arges, Alba, Bacau, Bistrita Nasaud, Brasov, Botosani, Buzau, Cluj, Constanta, Covasna, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Mehedinti, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Salaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui, Valcea si Vrancea. Acestea au fost anuntate asupra unor posibile cresteri ale debitelor si nivelurilor raurilor, cu posibile depasiri ale cotelor de aparare, ca urmare a ploilor prognozate. Bazinele hidrografice vizate de documentul MMGA sunt cele ale raurilor Somes, Mures, Desnatuiul, Jiul, Olt, Vedea, Arges, Ialomita, Siret, Prut, precum si cele ale raurilor din Dobrogea. Prognoza hidrologica prevede cresteri importante de niveluri si debite, cu depasirea cotelor de aparare, in zilele de sambata si duminica. Fenomenele hidrologice prognozate se pot produce si pe versati si pe raurile mici din zonele de deal si munte necontrolate hidrometric, se mai arata in documentul MMGA.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.