O initiativa indrazneata a Fundatiei "Chance for Life", care isi doreste sa reduca gradul de discriminare si intoleranta a populatiei tinere din Bucuresti folosind ca instrument teatrul social, contine si o inedita componenta de autofinantare, care s
O initiativa indrazneata a Fundatiei "Chance for Life", care isi doreste sa reduca gradul de discriminare si intoleranta a populatiei tinere din Bucuresti folosind ca instrument teatrul social, contine si o inedita componenta de autofinantare, care sprijina dezvoltarea pe plan local a unui proiect caritabil.
Fundatia organizeaza spectacole gratuite, cu protagonisti selectati dintre copiii institutionalizati, fosti copii ai strazii, adulti si voluntari. In acelasi timp, Chance for Life are o agenda a spectacolelor organizate in diferite locatii, unde sunt invitati dupa sistem occidental, posibili donatori care pot sprijini financiar initiativa nonguvernamentala, indiferent ca este vorba de persoane fizice sau juridice. Practic, reprezentanti ai cercurilor de afaceri din Bucuresti ("putini, dar buni") participa la programele organizate de ONG "Chance for Life" si contribuie la intrarea in teatru cu donatii care se situeaza valoric intre 5 si 10 milioane de lei.
Contributia poate fi considerata o contravaloare a biletului de intrare, dar este, in fapt, o donatie catre un vast program derulat pentru protejarea unor grupuri defavorizate - copii seropozitivi, persoane cu probleme de sanatate mintala, copii ai strazii, copii in risc de excluziune sociala.
"Spectacolele noastre sunt interesante, pentru ca vrem sa ii atragem pe oameni catre noi si catre problemele pe care le semnalam. Noi propunem metafore, pornind de la situatii reale de discriminare intalnite frecvent in societate, care afecteaza persoane sau categorii sociale, considerate a fi "diferite" si prin urmare, excluse sau private de anumite drepturi. Proiectul este inovativ, in sensul ca face posibil ca grupul-tinta, dar chiar si publicul spectator - potential discriminator sau potential factor de suport pentru persoanele discriminate - va fi confruntat cu un nou comportament si va veni cu noi idei in sprijinul persoanelor in risc de excluziune sociala. Noi exersam un Teatru Forum, care este teatru participativ si incurajeaza formele democratice de interactiune intre participanti", ne-a declarat Laura Hom, Asistent Manager Program in cadrul Fundatiei bucurestene. Cu alte cuvinte, oamenii de afaceri invitati la spectacolele de teatru ale "Chance for Life" pot deveni, cu sau fara voia lor, actori pentru un sfert de ora.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.