Walter Zenga, antrenorul Stelei, a raspuns ieri criticilor lansate de Gigi Becali dupa egalul de la Iasi. "In Romania, daca faci un meci egal sau un joc nu merge bine, trebuie sa fie schimbati toti: antrenori, portari, fundasi, mijlocasi si atacanti,
Walter Zenga, antrenorul Stelei, a raspuns ieri criticilor lansate de Gigi Becali dupa egalul de la Iasi. "In Romania, daca faci un meci egal sau un joc nu merge bine, trebuie sa fie schimbati toti: antrenori, portari, fundasi, mijlocasi si atacanti, de parca s-ar fi terminat viata. Nu este asa, campionatul are 30 de etape. Este mai importanta echipa decat intrebarea daca raman in continuare la Steaua", a spus Zenga. Subtil, el a atacat felul in care jucatori ca Neaga sau Ciocoiu au fost dati afara sau lasati sa plece de la echipa si subtirimea lotului actual. "In loc sa se vorbeasca despre jocul echipei, trebuie sa vedem ce este lipsa, care sunt fotbalistii, cum se poate schimba fata echipei, cine e titular si cine e pe banca. Echilibrul lotului este important. Daca unul nu este multumit, ce pot face eu? Nimic. Toti trebuie sa fie alaturi de echipa. Cand am jucat frumos, totul era bun. Nu este corect ca daca unul nu joaca bine intr-un anumit moment, sa se revolte toti impotriva celui care a facut bine pana acum pentru Steaua. Se uita repede problemele echipei", a mai spus Zenga. Tehnicianul sustine ca echipa sa trebuie sa obtina maximum de puncte in etapele viitoare. "Sigur, e bine sa castigi campionatul cu sase etape inainte de final, dar e cam greu. Trebuie sa scoatem maximum de puncte din ultimele etape si dupa aceea citim clasamentul", a mai spus antrenorul Stelei. Criticile formulate de Becali vizau lipsa de forta a echipei. "Nu combinam, nu pasam, practic n-am jucat nimic azi", a spus Becali imediat dupa meciul de la Iasi. Zenga a primit in ultimele doua zile un puternic sprijin, dupa afirmatia ca "cineva de pe scaun" de la Steaua nu se bucura de succesele sale. Miercuri, la Iasi, presedintele executiv Mihai Stoica, considerat unul dintre cei mai apropiati colaboratori ai antrenorului, dar care se indepartase de acesta in ultima perioada, a afirmat raspicat: "Singura persoana care poate sa nu-l mai doreasca pe Zenga la Steaua este chiar Walter Zenga". Pentru a pune capat speculatiilor, MM a revenit pe banca de rezerve langa antrenor, dupa ce etapa trecuta luase loc la loja alaturi de patronul Gigi Becali.
Sustinut de Ilie Nastase
Un alt ajutor moral pentru Zenga a venit din partea lui Ilie Nastase, fost membru in Consiliul de Administratie la FC Steaua. "Nu sunt eu patronul Stelei ca sa il pastrez pe Zenga, domnul Becali este patronul. Daca as fi patron, cred ca l-as pastra pentru ca a facut lucruri foarte bune. Cu toate ca este criticat in Romania, el este un antrenor foarte bun si antreneaza ce se joaca in Occident. Este criticat pentru victorii, ca la noi asa se face. Esti pe primul loc si te critica", a precizat seful Federatiei Romane de Tenis. Nastase a criticat valoarea fotbalului romanesc per ansamblu. "M-am uitat la meciul Dinamo - Poli de aseara (n.r. - miercuri seara). Ala a fost fotbal? S-a dat un gol din prostie, a vrut sa centreze si a intrat in poarta si apoi aud ca Balan a jucat extraordinar, ceea ce mi se pare aiurea. Apoi schimb canalul si vad alt sport. Macar sa incercam sa jucam ca ceilalti, sa pasam cum paseaza ei, repede, sa avem conditie fizica, sa jucam pe sus. Pentru mine sunt doua sporturi: fotbalul din Romania si cel din Occident", a spus Nastase. Fostul tenisman a adaugat ca echipele romanesti evolueaza chiar mai slab decat cele din Bulgaria, uitand ca Steaua a eliminat in turul preliminar al Cupei UEFA pe TSKA Sofia. "De-asta nici nu avem rezultate. Asa nu avem sanse in cupele europene nici daca am cadea cu bulgarii, ca sunt mult mai buni ca noi". Ilie Nastase s-a referit si la lupta pentru titlu. "Nu stiu daca s-a relansat campionatul Romaniei, pentru ca ma uit mai mult la ce se joaca in afara tarii. Deocamdata Steaua nu este campioana, mai sunt inca 5-6 etape. Nu-mi dau seama daca s-a relansat campionatul", a mentionat Nastase. Fostul tenisman legitimat la Steaua merge totusi pe mana gruparii din Ghencea. "Jucatorii sunt putin obositi si acest lucru ar trebui sa fie inteles de cei care il critica pe Zenga. Steaua a jucat 12 meciuri in plus fata de celelalte echipe. Cred ca Steaua va castiga campionatul, la punctele pe care le are. Eu vreau sa joace si spectaculos, si la rezultat, nu numai Steaua, ci si celelalte echipe", a explicat Ilie Nastase. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.