Compania Petrom estimeaza pentru acest an scaderea cifrei de afaceri in termeni reali si trecerea pe profit. Potrivit unui comunicat al societatii, cifra de afaceri va avansa cu 2,3 la suta in termeni nominali, pana la 88.919 miliarde de lei, iar pro
Compania Petrom estimeaza pentru acest an scaderea cifrei de afaceri in termeni reali si trecerea pe profit. Potrivit unui comunicat al societatii, cifra de afaceri va avansa cu 2,3 la suta in termeni nominali, pana la 88.919 miliarde de lei, iar profitul net estimat va fi de 9.737 miliarde de lei. Anul trecut, Petrom a inregistrat afaceri de 86.879 miliarde de lei, in crestere nominala cu 22 la suta, si a avut pierderi de 9.737 miliarde de lei. "Pierderea inregistrata in 2004 este astfel consecinta evaluarii corecte si a inregistrarii efectelor datoriilor de mediu in valoare de 2.850 miliarde de lei si a celor cu litigiile in valoare de 839 miliarde de lei, precum si a provizioanelor pentru active curente in valoare de 3.551 miliarde de lei. In plus, compania a inregistrat pierderile rezultate din lipsa de stocuri pastrate la terti, inclusiv acciza si TVA, in valoare de 1.212 miliarde de lei", se mai arata in comunicat. In absenta profitului de distribuit, nu vor fi acordate dividende pentru anul trecut. Cifra de afaceri si alte venituri din exploatare au crescut, in 2004, cu circa 22 la suta fata de 2003, sustinute in principal de cresterea vanzarilor de produse rafinate si activitatea de petrochimie. Cheltuielile totale au crescut cu 42 la suta, in principal in urma evolutiei cheltuielilor de exploatare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.