De voie sau de nevoie, demnitarii isi vor declara si bijuteriile si colectiile de arta. Chiar daca senatorii ciuntisera initial Legea declaratiilor de avere, deputatii au readus-o la forma completa dupa amenintarile de rigoare pe linie de partid. Ter
De voie sau de nevoie, demnitarii isi vor declara si bijuteriile si colectiile de arta. Chiar daca senatorii ciuntisera initial Legea declaratiilor de avere, deputatii au readus-o la forma completa dupa amenintarile de rigoare pe linie de partid. Termenul de declarare a averilor expira la ora 24.00, pe data de 7 mai, adica sambata. De sambata intra in vigoare legea prin care demnitarii sunt obligati sa isi declare intreaga avere, a lor, a sotiilor dar si a copiilor. Ieri in Senat era forfota mare, alesii cerand unii altora detalii despre completarea formularelor. Cel mai complicat de redactat va fi capitolul de declarare a bijuteriilor si valorilor din casa. Cele mai afectate sunt doamnele, fie ele senatoare sau neveste ale senatorilor. "Eu o astept pe nevasta-mea sa vina azi (ieri n.r.) la Bucuresti, sa ma ajute sa completez declaratia, ca ea stie mai bine decat mine", ne declara ieri peremistul Liviu Bindea. Democratul Radu Berceanu ne-a explicat ca sotia sa e extrem de "agitata" din cauza formularului pentru ca trebuie sa isi declare bijuteriile, bunurile si veniturile. in general, alesii nu au fost extrem de receptivi in a povesti in avanpremiera ce valoare au bunurile pe care oricum de luni incolo le va sti toata lumea.
Doamna senator Cornelia Cazacu a acceptat totusi sa ne povesteasca faptul ca detine o multime de bijuterii, dintre care "trei garnituri complete, vechi", evaluate la 2.000 euro fiecare, 6 tablouri, dintre care cel mai valoros e al pictorului Luchian, evaluat de aceasta la 14.000 euro. "Dar mai bine cititi pe site", ne-a explicat aceasta cu usoara timiditate.
Senatorul PSD Razvan Theodorescu s-a aratat ieri extrem de ingandurat, declarandu-ne ca ieri astepta verdictul unui expert in arta, pe care l-a rugat sa ii evalueze corect tablourile si obiectele de arta.
Deputatul PD Daniel Buda scria ieri de zor la declaratia de avere, ca sa o termine la timp. "Nu am avut probleme la completare, dar la bunurile sotiei nu ma bag", a marturisit democratul. "Nici macar nu stiu cate bijuterii are, asa ca sa si le evalueze singura", a adaugat el.
Mai operativi, dar impulsionati si de premierul Tariceanu, ministrii si-au declarat de ieri averile urmand ca azi sau maine sa le publice pe internet.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.