Cu doar sase etape inainte de finalul sezonului, Universitatea Craiova este din nou pe ultimul loc al clasamentului si, cu doar 19 puncte (-17 la "adevar"), este condamnata la retrogradare. Cu un program infernal pana la finalul campionatului (deplas
Cu doar sase etape inainte de finalul sezonului, Universitatea Craiova este din nou pe ultimul loc al clasamentului si, cu doar 19 puncte (-17 la "adevar"), este condamnata la retrogradare. Cu un program infernal pana la finalul campionatului (deplasari la Timisoara, in Giulesti si in "Groapa"), Craiova este gata sa paraseasca, dupa 41 de ani, cercul restrans al echipelor care nu au retrogradat niciodata din Divizia A (Steaua, Dinamo, Universitatea si Gloria Bistrita). Mai mult, Brasovul, echipa care a "ingriopat" Craiova, nu mai castigase in Banie de 32 de ani! Ardelenii au castigat miercuri seara cu 3-1 in Banie, la capatul unui meci pe care l-au controlat din punct de vedere tactic. Dupa o bara a lui Lutu, brasovenii au deschis scorul in minutul 22, cand Tatarciuc a inscris cu un sut de la 25 de metri in vinclul portii lui Guso. In minutul 26, arbitrul Al. Deaconu a anulat un gol inscris de Fl. Parvu pentru Universitatea, pe motiv de ofsaid. Imediat dupa anularea acestui gol, antrenorul Universitatii, Marian Bondrea, a fost trimis in tribuna pentru proteste, iar galeria olteana a afisat un banner cu inscriptia: "Craciunescu hotaraste cine cade?". Echipa brasoveana si-a majorat avantajul in minutul 38, cand Surdu a marcat cu un sut plasat din marginea careului. In minutul 45+2, Universitatea a redus din diferenta, dupa ce Schumacher a transformat un penalty dictat la un fault comis de L. Balint asupra lui M. Iordache. Craiova n-a putu mai mult, iar Arm. Karamian (aflat, la fel ca si Tatarciuc, la prima reusita in Divizia A) a inscris din nou pentru FC Brasov, in minutul 60, dupa o pasa primita de la Surdu. In minutul 90, Craiovei i-a fost anulat un nou gol, marcat de Schumacher, tot din cauza unei pozitii de ofsaid.
Schumacher: "Suntem 99% retrogradati"
Marian Bondrea, antrenorul oltenilor, a declarat dupa meci ca FC Brasov a predat o lectie de contraatac. "Cred ca si oboseala si-a pus amprenta pe evolutia baietilor mei. Este al patrulea meci in 10 zile, iar pentru noi, cum fiecare meci trebuie jucat ca o finala, s-a acumulat mult mai mult efort in acest timp. Avem un lot subtire atat numeric, cat si valoric. Sansele s-au diminuat considerabil. In acest moment, mai sunt sase meciuri, iar noi trebuie sa castigam obligatoriu cinci, ceea ce este imposibil, dar continuam sa speram. Poate alta ar fi fost soarta jocului, daca am fi inscris primii, la bara lui Lutu. Brasovul ne-a predat o lectie de contraatac", a spus Bondrea. Mijlocasul Constantin Schumacher crede ca in proportie de 99 la suta Universitatea a retrogradat in Divizia B. "Cred ca sansele noastre nu mai sunt ca inaintea acestui joc. 99 la suta suntem retrogradati. Noi suntem singurii vinovati", a precizat Schumacher. In schimb, fundasul Cosmin Moti este mai optimist. "Nu suntem retrogradati in acest moment. Asa am spus si dupa meciul cu Sportul pierdut acasa si dupa cel cu Steaua si ati vazut ca mai tarziu sansele noastre au crescut. Cred ca putem bate la Timisoara si in una din deplasarile de la Bucuresti, cu Rapid sau Dinamo. Continuu sa cred in sansele noastre", a precizat Moti.
R. Pascu: "Altii ar trebui sa pice"
Brasovenii, aflati si ei intr-o situatie disperata, cu 21 de puncte (-15 la "adevar"), continua sa spere la mentinerea in Divizia A. "Am venit la Craiova sa nu pierdem si am reusit o victorie frumoasa. Dupa meciul cu Dinamo, toti ne-au vazut retrogradati, dar iata ca dintr-o data avem sanse foarte mari sa ne salvam. Important este sa nu mai facem pasi gresiti acasa, iar din deplasare sa mai aducem puncte", a declarat atacantul Romeo Surdu. Directorul executiv FC Brasov, Romeo Pascu, crede ca este pacat ca gruparea brasoveana, alaturi de Universitatea, lupta pentru evitarea retrogradarii. "Asteptam aceasta victorie de foarte mult timp. Craiova pe unde ne-a prins, ne-a batut. Ne-a batut in ultimii doi ani la Brasov, iar noi nu am reusit decat un egal aici. Poate baietii s-au razbunat si pe acel meci de acum cinci ani, cand, dupa o victorie cu Brasov, Craiova s-a salvat de la retrogradare. Totusi, este mare pacat ca doua echipe cu traditia Craiovei si a Brasovului se bat la retrogradare, sunt alte echipe mult mai slabe decat cele doua care ar trebui sa pice. Acum trebuie sa fim atenti in meciurile de acasa si sa mai aducem puncte din deplasari", a mentionat Pascu. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.