In 1991, Conferinta Generala a UNESCO a declarat 3 mai ca Zi Mondiala a Libertatii Presei. In fiecare an Ziua Mondiala a Libertatii Presei este marcata pe larg la nivel national si international.
In Bucuresti, seria manifestarilor din acest an

In 1991, Conferinta Generala a UNESCO a declarat 3 mai ca Zi Mondiala a Libertatii Presei. In fiecare an Ziua Mondiala a Libertatii Presei este marcata pe larg la nivel national si international.
In Bucuresti, seria manifestarilor din acest an a fost deschisa cu tabara media, organizata in fata Teatrului National "I. L. Caragiale". 23 de Institutii de media au coborat in strada, pentru a-si cunoaste cititorii si colegii de breasla. Noutatea editiei din acest an a fost prezenta unor ziaristi din presa locala, alaturi de cei din presa centrala, si a asociatiilor de media ale minoritatilor nationale din Romania.
Cele 10 zile dedicate libertatii de exprimare vor culmina cu intalnirea de pe 9-12 mai dintre jurnalisti, studenti si politicieni. Dintre politicieni vor fi prezenti Adriean Videanu, George Scutaru, Adrian Nastase si Quinton Quayle.

Mona Musca - jurnalist de teren

Mona Musca a vrut sa fie alaturi de jurnalistii prezenti in tabara media de la Teatrul National. Ministrul Culturii si Cultelor s-a plimbat cu interes printre standuri, a stat de vorba cu jurnalistii si i-a sfatuit sa fie in continuare cu ochii pe cei care "risipesc banul public".

- Daca ati fi jurnalist, ce parte a presei ati alege?

- Categoric as alege sa fiu jurnalistul care plateste sarmanul toate oalele sparte, dar in acelasi timp este si in mijlocul evenimentelor. As vrea sa fiu un jurnalist de teren activ si incomod chiar daca m-as certa cu patronii, chiar daca m-ar presa politicienii.

- Daca ati lucra la publicatia noastra in cine ati lovi cel mai rau?

- In cei care risipesc banii publici in loc sa-i foloseasca pentru interesul oamenilor. Am avut ocazia, de cand sunt ministrul Culturii, sa vad cum se poate risipi banul public de catre o institutie sau alta, de catre o persoana sau alta. Fiti cu ochii pe ei, nu va lasati!

- Credeti in libertatea de exprimare?

- Da. Pentru mine, libertatea de exprimare si dreptul la informare, transparenta, accesul publicului la informatie sunt fundamentele democratiei. Atata vreme cat acestea exista, democratia exista. In momentul in care sunt ciuntite, din acel moment devine un atentat la democratie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.