Cotidianul francez Le Figaro citandu-l pe Jean-François Copé, ministrul delegat pentru Buget, a anuntat ca Uniunea Europeana autorizeaza Parisul sa reduca taxa pe valoarea adaugata (TVA) la consumul si serviciile dintre restaurantele franceze, de
Cotidianul francez Le Figaro citandu-l pe Jean-François Copé, ministrul delegat pentru Buget, a anuntat ca Uniunea Europeana autorizeaza Parisul sa reduca taxa pe valoarea adaugata (TVA) la consumul si serviciile dintre restaurantele franceze, de la 19,6 la suta la 5,5 la suta. Jurnalul reaminteste ca aceasta a fost una din promisiunile facute de Jacques Chirac in ultima sa campanie prezidentiala. ''Ramane sa-i convingem pe toti prietenii si partenerii nostri din Uniunea Europeana ca este vorba de o masura economica majora pentru Franta si, credem noi, pentru ansamblul Europei'' a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului francez. In opinia acestuia, pozitia franceza este una ''de bun simt'' intrucat in sectorul amintit reducerea TVA este absolut esentiala in crearea de locuri de munca. O decizie finala ar putea inteveni la data de 12 mai, cand va fi discutat pentru prima oara in formula de 25 de membri ai UE - la nivel de experti fiscali - un ''proiect de compromis'', care sa fie prezentat la 7 iunie Reuniunii ministrilor Economiei si Finantelor. Presedintia luxemburgheza a UE crede ca o asemenea masura ar mai putea fi aplicata si la alte servicii de acest gen, considerand ca, in plan local, aceasta nu ar provoca distorsiuni (de concurenta) pe pietele interne.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.