Veniti din minivacanta de Paste, deputatii s-au trezit cu o surpriza: un bufet nou-nout si foarte elegant, langa sala de plen. in locul modestei tejghele cu cateva masute la care se manca in picioare, pe alesi ii astepta o locatie complet noua. Langa
Veniti din minivacanta de Paste, deputatii s-au trezit cu o surpriza: un bufet nou-nout si foarte elegant, langa sala de plen. in locul modestei tejghele cu cateva masute la care se manca in picioare, pe alesi ii astepta o locatie complet noua. Langa intrarea la plen, s-a deschis galeria care leaga Camera Deputatilor cu noul sediu al Senatului. in asteptarea colegilor senatori, care vor avea un bufet separat, inca neterminat, in continuarea galeriei, au fost asezate fotolii de piele verzi si masute din lemn masiv. Ambianta pentru pauzele de tigara si cafea este deosebita. Fotoliile si canapelutele elegante sunt plasate cu gust intre coloanele de pe hol, iar raceala marmurei din Casa Poporului e indulcita de un bar de mahon in stil englezesc. Numai ca deputatii au fost debusolati de disparitia vechiului bufet. Cel mai uimit a fost pesedistul Dan Iosif, care invartindu-se in loc, a exclamat stupefiat: "Unde e, frate, bufetul?".
Noua locatie destinata odihnei parlamentare a costat 47 de miliarde de lei. Adica aproximativ 1,3 milioane de euro!
Imensa investitie a fost facuta publica ieri, de conducerea Camerei Deputatilor, fara a lipsi insa contradictiile. Secretarul General al Camerei, Mihai Unghianu, sustine ca la galeria de lux s-a lucrat timp de 3 ani, pe cand secretarul Biroului Permanent, Titu Ghiorghiof, a avansat doar jumatate din perioada de mai sus. Vizibil jenat de faptul ca Palatul Parlamentului a inceput sa semene cu un ou cu surprize, ca apare ba o piscina la subsol, ba un bufet pe dupa colt, liberalul Ghiorghiof a cerut masuri. Adica Secretariatul General sa precizeze unde se investeste si cat, ca sa nu mai apara surprize de dupa vreo usa. Momentan, bugetul Camerei Deputatilor arata, la gramada, suma de 250 de miliarde pentru "alte investitii" care cuprind si lucrari pentru spatii nefinalizate, cum a fost galeria transformata in bufet de lux.
in ceea ce priveste ultimul bonus al deputatilor, bufetul, Titu Ghiorghiof a batut in retragere: "Pentru mine este doar o galerie", a spus el, ferindu-se de orice alt comentariu.
Liderul grupului Partidului Popular Romania Mare din Camera Deputatilor, Lucian Bolcas, a trimis discutia despre bufetul de peste un milion de euro la capitolul "prostii", afirmand ca pe el nu-l intereseaza decat proiectele de lege. Dar dezinteresul alesilor fata de galeria primitoare nu inseamna ca nu o vor frecventa pentru o tigara, o cafea si o gustare. Mai ales ca preturile inlatura orice fel de comentarii: 12.000 lei cafeaua, 10.000 lei chifteaua (5.000 lei salata sau 35.000 lei un snitel).


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.