Un medic galatean isi acuza colegii de sectie ca ar fi refuzat sa opereze de urgenta o femeie de 24 de ani, infectata cu HIV, care trebuia sa nasca. Potrivit Mediafax, medicul Cezar Irimia, ginecolog la Spitalul Judetean Galati, sustine ca femeia a f
Un medic galatean isi acuza colegii de sectie ca ar fi refuzat sa opereze de urgenta o femeie de 24 de ani, infectata cu HIV, care trebuia sa nasca. Potrivit Mediafax, medicul Cezar Irimia, ginecolog la Spitalul Judetean Galati, sustine ca femeia a fost lasata timp de 24 de ore fara sa fie operata, desi nasterea era iminenta. "Era o sarcina in luna a opta, infectata cu HIV, si toti au fugit. 24 de ore femeia nu a fost vazuta local, ascultata, absolut nimic. A fost pur si simplu abandonata. Am si scris pe foaia de observatie ca e "caz neglijat"", afirma medicul galatean. Femeia a confirmat ca nu a fost vazuta de nici un doctor timp de 24 de ore, ca nu i s-a dat o explicatie si ca in momentul internarii precizase ca este infectata cu HIV. Pacienta a fost, totusi, operata de catre Irimia si a nascut o fetita de 3200 de grame, de asemenea infectata cu HIV.
Colegiul Medicilor Galati a fost sesizat despre acest caz, iar presedinta unei asociatii pentru persoane infectate cu HIV a discutat cu pacienta si a sesizat Directia de Sanatate Publica. "Vor fi sanctionati, nu se poate intampla nimic altceva, avem mai multe proceduri de sanctiune. In functie de gravitatea faptei, vor primi o sanctiune", a declarat dr. Dumitru Cristea, presedintele Colegiul Medicilor Galati, care este si directorul spitalului. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.