Nemultumita de faptul ca autoritatile locale din Cluj nu si-au respectat promisiunea de a-i plati o suta de milioane de lei pentru calificarea la JO de la Atena, campioana europeana en-titre de judo Ioana Dinea Aluas, componenta de baza a "U" CSM Clu
Nemultumita de faptul ca autoritatile locale din Cluj nu si-au respectat promisiunea de a-i plati o suta de milioane de lei pentru calificarea la JO de la Atena, campioana europeana en-titre de judo Ioana Dinea Aluas, componenta de baza a "U" CSM Cluj, s-a decis zilele trecute sa semneze un contract cu CS Dinamo, urmand sa concureze in limitele categoriei 52 kg cu dubla legitimare. "Suntem suparati, normal ca suntem suparati! Am tot asteptat sa fim bagati si noi in seama, dar vad ca degeaba. S-au primit bani de la Consiliul Local cam peste tot. Doar sectia de judo a fost sarita. Ca sa nu mai spun ca premii pentru calificarea la Jocurile Olimpice s-au dat doar pentru unii. Asa ca, am decis sa acceptam oferta celor de la Dinamo", a declarat Florin Bercean, antrenorul Ioanei Dinea Aluas, dar si al lotului olimpic de judo. Conform prevederilor legale, pentru calificarea la JO din 2004, Ioana Dinea Aluas avea dreptul la o recompensa financiara in valoare de 100 de milioane de lei, iar antrenorul Bercean la 60 de milioane de lei. "N-am vazut nici acesti bani, dar nici cei cuveniti Ioanei pentru castigarea titlului european in 2004. Probabil ca e plin Clujul de campioane europene si atunci e normal sa nu meritam nimic!", a continuat, ironic, Bercean, pentru Mediafax, adaugand ca este multumit de asocierea cu CS Dinamo. "Nu este vorba doar de locurile de munca, ci si de folosirea bazelor de pregatire de la Dinamo, de plata indemnizatiilor, premiilor, deplasarilor si a altor cheltuieli. Obiectivele raman aceleasi si pentru Dinamo, ca pentru U CSM Cluj, cel mai important fiind calificarea la Jocurile Olimpice din 2008, de la Beijing", a mai spus Florin Bercean, precizand ca, pentru moment, Ioana Dinea Aluas va continua sa se pregateasca la Cluj alaturi de celelalte componente ale lotului olimpic. Referindu-se la actiunile viitoare ale lotului tricolor, valorosul tehnician a spus ca, peste doua saptamani, Ioana Dinea Aluas va pleca, impreuna cu Alina Dumitru (48 kg) si Alina Croitoru (70 kg), in Olanda, pentru a participa la Campionatul European, programat sa se desfasoare in perioada 20-22 mai. "Deplasam doar trei sportive, pentru ca asta este valoarea lotului in acest moment. Celelalte sportive trebuie sa mai creasca. Chiar si asa, obiectivul nostru este obtinerea unei medalii si macar o clasare in primele cinci locuri", a concluzionat Bercean. (MCZ)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.