Societatile de Servicii si Investitii Financiare vor avea posibilitatea sa realizeze tranzactii prin intermediul Internetului, pe baza metodologiei stabilite intr-un regulament elaborat de catre Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM). Potrivi
Societatile de Servicii si Investitii Financiare vor avea posibilitatea sa realizeze tranzactii prin intermediul Internetului, pe baza metodologiei stabilite intr-un regulament elaborat de catre Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM). Potrivit regulamentului, pentru a presta servicii de investitii financiare prin Internet, o companie de brokeraj trebuie sa incheie contracte cu furnizorii de Internet si alte societati implicate in acest proces. In situatia in care presteaza astfel de servicii, societatile de brokeraj va trebui sa asigure verificarea identitatii investitorului, atunci cand acesta acceseaza sistemul si sa protejeze site-ul impotriva oricarui acces neautorizat. De asemenea, compania de intermediere trebuie sa publice pe pagina sa de Internet informatii reale si actualizate permanent si sa respecte regulile privind publicitatea. Clientii vor avea doua parole de acces. Prima este necesara pentru vizualizarea ordinelor de vanzare/cumparare de instrumente financiare, a limitelor de tranzactionare si a balantei portofoliului propriu de instrumente financiare, iar a doua parola permite introducerea ordinelor respective, precum si transferul de instrumente financiare si/sau numerar. Potrivit regulamentului, societatile de servicii si investitii financiare trebuie sa elaboreze proceduri pentru a stoca documentele transmise sau primite prin Internet, astfel incat acestea sa fie recuperabile pentru a putea fi examinate de CNVM.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.