Salariatii de la Rafo Onesti au reluat ieri la amiaza actiunile de protest, stabilind pentru perioada urmatoare un program aprobat legal. Rafinorii au ales sa se desparta in doua grupuri pentru a protesta in locuri diferite. Dupa ce saptamana trecuta
Salariatii de la Rafo Onesti au reluat ieri la amiaza actiunile de protest, stabilind pentru perioada urmatoare un program aprobat legal. Rafinorii au ales sa se desparta in doua grupuri pentru a protesta in locuri diferite. Dupa ce saptamana trecuta au blocat, timp de cateva ore, calea ferata care leaga Moldova de Ardeal, nemultumiti ca executivul nu a dat un raspuns privind situatia viitoare a societatii, rafinorii si-au extins, ieri, programul de manifestatii sindicale si in Bacau. Aproximativ 300 de persoane s-au deplasat in municipiul resedinta de judet protestand in fata prefecturii, ceilalti salariati, peste 1.600, deplasandu-se in fata Casei de Cultura din Onesti. Rafinorii vor protesta zilnic, pana vineri, intre orele 12.00 si 18.00. Liderul sindicatului de la Rafo, Ion Marian, afirma ca inca mai spera "intr-o hotarare favorabila din partea Ministerului Finantelor privind anularea deciziei de plata anticipata a TVA pentru titeiul importat". Acest lucru ar permite, declara Paul Ivascu, directorul general al societatii Rafo Onesti, "acumularea de lichiditati in vederea achizitionarii de materie prima pentru repornirea rafinariei". (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.