Preturile ridicate ale petrolului sunt benefice pentru economia Rusiei, dar analistii sunt ingrijorati ca autoritatile nu reusesc sa creeze o strategie clara pentru controlarea inflatiei si incurajarea unei cresteri economice sustenabile, relateaza M
Preturile ridicate ale petrolului sunt benefice pentru economia Rusiei, dar analistii sunt ingrijorati ca autoritatile nu reusesc sa creeze o strategie clara pentru controlarea inflatiei si incurajarea unei cresteri economice sustenabile, relateaza Mediafax. Estimarile arata ca la sfarsitul anului rezervele bancii centrale vor creste la 170 de miliarde de dolari, iar inflatia se va situa probabil sub 11%. In primul trimestru, cresterea preturilor a fost mai mare decat in aceeasi perioada a anului trecut, iar tendinta este una ascendenta. Numai in luna aprilie, preturile de consum pentru populatie au urcat cu 1,1%. "Din pacate, estimarile nefavorabile pe termen scurt par sa fie justificate. Observam o incetinire a activitatilor economice", a spus Nikolai Kasceev, sef al departamentului de cercetare al Vneshtorgbank, a doua mare banca din Rusia. Economistii prevad o incetinire a cresterii economice la 6%, pentru acest an, in ciuda preturilor record ale petrolului, care formeaza cea mai mare parte a exporturilor tarii. Anul trecut, Rusia a inregistrat un ritm de crestere economica de 7,1%. Dupa opinia autoritatilor, economia este afectata de nivelul scazut al investitiilor, de cererea slaba la nivel mondial, precum si de preferinta populatiei pentru produsele de import.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.