Rezerva Federala Americana s-a reunit, ieri, in vederea majorarii cu 0,25 de puncte a ratelor dobanzii, informeaza Agentia France Presse. Faptul nu constituie o surpriza pentru analistii care asteptau de multa vreme aceasta decizie din partea autorit
Rezerva Federala Americana s-a reunit, ieri, in vederea majorarii cu 0,25 de puncte a ratelor dobanzii, informeaza Agentia France Presse. Faptul nu constituie o surpriza pentru analistii care asteptau de multa vreme aceasta decizie din partea autoritatilor. Este a opta oara consecutiv, cand banca centrala ridica dobanda cu 0,25 de puncte, din iunie anul trecut. Principala cauza a acestei majorari pare a fi rata inflatiei, a carei crestere neincetata da semne de ingrijorare autoritatilor. De asemenea, analistii considera ca prioritatea Rezervei Federale va fi aceea de a impiedica orice crestere de preturi, chiar daca faptul de a mari costul creditului risca sa deprime economia, chiar in momentul in care ea da semne de sufocare. Cresterea a atins numai 3,1 la suta pe primul trimestru, si mai multi indicatori importanti au avut aceeasi evolutie. Vanzarile en detail sunt foarte slabe, comenzile de bunuri durabile se afla in scadere, angajarile raman anemice, iar increderea muncitorilor scade. Chiar daca pentru moment analizele despre evolutia economica a Statelor Unite sunt impartite, Oferta federala considera ca este inca prea devreme pentru o schimbare radicala a politicii sale monetare. Marea problema pentru moment ramane aceea de a sti daca Rezerva va continua ritmul cresterii ratei dobanzii cu 0,25 de puncte.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.