Regele Mihai I de Romania a inceput ieri un periplu istoric de opt zile pentru cinstirea memoriei soldatilor romani care si-au pierdut viata in cel de-al doilea razboi mondial. Majestatea Sa va vizita toate locurile din Cehia si Slovacia in care sunt
Regele Mihai I de Romania a inceput ieri un periplu istoric de opt zile pentru cinstirea memoriei soldatilor romani care si-au pierdut viata in cel de-al doilea razboi mondial. Majestatea Sa va vizita toate locurile din Cehia si Slovacia in care sunt inmormantati ostasi romani, refacand astfel traseul urmat de armata romana in 1945. Sambata, Regele Mihai va da curs invitatiei presedintelui rus Vladimir Putin, urmand sa fie prezent la Moscova pentru a participa la manifestarile menite sa marcheze implinirea a 60 de ani de la debarcarea aliatilor si capitularea Germaniei. Finantarea proiectului acestei vizite a fost facuta printr-o Hotarare de Guvern din fondurile pentru promovarea imaginii externe a Romaniei.
Regele face, dupa exact 60 de ani, un drum inapoi catre suferinta si sacrificiul ostasilor romani, conducand masina personal din sat in sat, din oras in oras, pe ruta pe care ei au mers si au facut supremul sacrificiu in numele Europei de astazi, care ar trebui sa-si aduca aminte de ei, a declarat, pentru Radio Romania Actualitati, Principele Radu, citat de Rompres, care insoteste Familia Regala in acest demers istoric. (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.