Singurele reprezentante ale baschetului masculin romanesc care au evoluat in acest sezon in cupele europene, CSU Asesoft Ploiesti si Dinamo-Erbasu, mai au de facut un singur pas pana sa ajunga in finala Diviziei A, avand nevoie de inca o victorie in
Singurele reprezentante ale baschetului masculin romanesc care au evoluat in acest sezon in cupele europene, CSU Asesoft Ploiesti si Dinamo-Erbasu, mai au de facut un singur pas pana sa ajunga in finala Diviziei A, avand nevoie de inca o victorie in confruntarile de azi sau maine cu rivalele din Cluj si Constanta. De altfel, chiar daca au castigat cu greutate primele doua dispute din cadrul semifinalelor competitiei interne, finalistele sezonului precedent pornesc ca principale favorite in meciurile din aceasta seara, desi Poli Carbochim Cluj si BC Farul Constanta vor beneficia de avantajul terenului propriu. In plus, campionii Romaniei se grabesc sa-si asigure calificarea in finala inca din aceasta seara si pentru ca presedintele clubului, Alexandru Iacobescu, si principalul finantator al echipei, Sebastian Ghita, sa poata ajunge la Oradea in timp util, unde vor sa joace sub culorile celei de-a doua grupari prahovene in cadrul turneului semifinal de promovare in Divizia A. La randul lor, insa, clujenii sunt decisi sa-si vanda scump pielea in fata castigatoarei FIBA-Europe Cup, fiind constienti ca un eventual succes le-ar mari sansele in plan local de a atrage sponsori pentru sezonul urmator, cand vor sa joace dupa mai multi ani intr-o competitie continentala.
Pasca preia "bagheta" de la Petricevic
Si daca in razboiul de la Cluj gazdele nu par a avea sanse mari de reusita, mai ales ca diferenta de valoare dintre cele doua loturi este net favorabila oaspetilor, in schimb, la Constanta, conducerea BC Farul nu concepe sa nu incurce socotelile vicecampioanei Dinamo-Erbasu. Asta, si pentru ca ros-albii nu vor beneficia de serviciile pivotului Virgil Carutasu, piesa importanta in angrenajul echipei pregatite de sarbul Jokanovic si care s-a accidentat destul de grav in cel de-al doilea meci de la Bucuresti. Totodata, constantenii par sa fi fost treziti la realitate dupa esecurile din Groapa prin decizia drastica luata de conducerea clubului, presedintele Carol Dichiu sanctionandu-i financiar atat pe jucatori, cat si pe antrenori. In plus, "marinarii" au resimtit de ieri si o schimbare la nivelul conducerii tehnice, antrenorul principal Dragan Petricevic (foto stanga) fiind avansat director tehnic, locul sau pe banca fiind luat de fostul mare jucator constantean Vasile Pasca. "Da, este adevarat, acum sunt director tehnic. Propunerea a venit din partea conducerii, iar eu am fost de acord. Motivul invocat a fost cumulul de uzura in relatiile interumane din cadrul echipei. N-a fost vorba de rezultatele obtinute, ci de aceasta uzura. Decizia a fost bilaterala, iar la finalul campionatului vom vedea ce se intampla, daca mai raman sau nu la Farul", a declarat Petricevic pentru Mediafax, adaugand ca echipa de pe Litoral urmeaza sa fie condusa in meciurile care au mai ramas de disputat in acest final de sezon de fostul secund Vasile Pasca.
Tot in aceasta seara, dar in semifinalele competitiei feminina, campioana Livas Targoviste va juca pe terenul gruparii "U" Terapia Cluj, avand un avantaj de 2-0 la scorul general, iar Sportul Studentesc Omnilogic va primi replica echipei CET Govora, dupa ce a smuls doua victorii importante in deplasare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.