Presedintele Senatului, Nicoale Vacaroiu a incercat ieri, sa impuna senatorilor dorinta sa si a PSD, respectiv prelungirea termenului pana la care se poate dezbate proiectul de lege privind bunurile Regelui Mihai I. Dupa numeroase contestatii insa, v
Presedintele Senatului, Nicoale Vacaroiu a incercat ieri, sa impuna senatorilor dorinta sa si a PSD, respectiv prelungirea termenului pana la care se poate dezbate proiectul de lege privind bunurile Regelui Mihai I. Dupa numeroase contestatii insa, votul a fost reluat iar senatorii s-au pronuntat nominal in favoarea aprobarii tacite a proiectului de lege. Aprobarea tacita se produce atunci cand plenul Senatului nu a reusit sa discute intr-un termen stabilit de 45 de zile un proiect de lege. Senatorii PPRM si PSD nu au fost insa de acord cu aceasta regula si, in frunte cu Vacaroiu, au incercat sa obtina de la plen prelungirea termenului. Gheorghe Funar (PPRM), acompaniat de Doru Ioan Taracila si Antonie Iorgovan (ambii PSD) au incercat sa induca senatorilor ideea ca plenul este suveran si ca poate trece peste absolut orice decizie luata anterior de Biroul Permanent. "De ce sa nu votam in plen prelungirea termenului? De ce sa ne ferim de un lucru? De ce sa dam senzatia ca suntem doua tabere", a incercat Vacaroiu sa manipuleze votul senatorilor prezenti. Pe partea cealalta a baricadei, Puterea, reprezentata de Nicolae Vlad Popa (PNL), Radu Berceanu (PD) si Peter Kovacs Eckstein (UDMR) au contrat cat au putut argumentele Opozitiei. In cele din urma insa, plenul a votat cu 44 "pentru", 36 "impotriva" si doua abtineri in favoarea prelungirii termenului. Votul a fost insa reluat si cu 49 de voturi "pentru" si 46 "impotriva" s-a decis ca legea a fost aprobata tacit de Senat, actul normativ urmand sa intre in dezbaterea Camerei Deputatilor. (Roxana ANDRONIC)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.