Carrefour a anuntat, ieri, ca va achizitiona, in Turcia, doua retele de magazine, tranzactie care ii va permite sa treaca pe primul loc in clasamentul comerciantilor de produse alimentare din aceasta tara, transmite Reuters. Al doilea lant mondial
Carrefour a anuntat, ieri, ca va achizitiona, in Turcia, doua retele de magazine, tranzactie care ii va permite sa treaca pe primul loc in clasamentul comerciantilor de produse alimentare din aceasta tara, transmite Reuters. Al doilea lant mondial de retail, dupa cel american Wal-Mart, intentioneaza sa cumpere, de la Fiba Holdings, pachete de control la reteaua de magazine Gima si la unitatile cu preturi reduse Endi. Gima se situeaza pe locul trei in topul lanturilor de supermarketuri turcesti, iar Endi ocupa locul patru in clasamentul retelelor de magazine cu reduceri din aceeasi tara. Oficialii francezi nu au dezvaluit suma pe care compania o va plati pentru noile achizitii. Grupul Fiba detine 60% dintre actiunile Gima si are o participatie de 56% in cadrul companiei Endi, restul de 44% fiind detinute de Gima. Carrefour va lansa o oferta pentru restul actiunilor Gima, au informat oficialii companiei franceze, adaugand ca, in urma tranzactiei, filiala din Turcia va fi propulsata pe primul loc in topul comerciantilor din sectorul alimentar.
Gima si Endi au anuntat, impreuna, in 2004, vanzari nete de aproximativ 384 milioane de euro, a informat Carrefour.
Filiala din Turcia a Carrefour a avut, in 2004, vanzari nete de 702 milioane de euro.
In Romania, grupul francez detine patru centre comerciale, dintre care trei in Bucuresti si unul la Brasov. Strategia sa de dezvoltare prevede deschiderea a doua magazine in fiecare an, in final urmarindu-se atingerea unui numar de 20 de centre comerciale in Bucuresti si in orasele cu peste 300.000 de locuitori.
Valoarea totala a proiectelor programate in Romania este estimata la jumatate de miliard de euro, pana in prezent fiind investite 120 milioane de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.