La tentativa lui Mircea Geoana de a-l inlocui din fruntea senatorilor PSD, Ion Iliescu are un singur raspuns: "Nu se pune problema". Desi inlaturarea sa din aceasta functie este una din prioritatile noului presedinte PSD, Iliescu rezista pe post, mai

La tentativa lui Mircea Geoana de a-l inlocui din fruntea senatorilor PSD, Ion Iliescu are un singur raspuns: "Nu se pune problema". Desi inlaturarea sa din aceasta functie este una din prioritatile noului presedinte PSD, Iliescu rezista pe post, mai ales ca unii senatori cu greutate in partid, precum Antonie Iorgovan si Doru Ioan Taracila il sprijina.
De altfel, nici un senator nu a pus ieri aceasta problema la sedinta saptamanala a grupului PSD din Senat. "Toata discutia s-a concentrat pe ordinea de zi de azi a plenului Senatului", a afirmat Iliescu, precizand ca la intalnirea grupului nu a cerut nimeni inlocuirea sa. "Precum vedeti, am si condus sedinta", a adaugat el. Cat despre informatiile potrivit ca saptamana trecuta si-ar fi strans lucrurile din biroul sau de lider al grupului, Iliescu sustine ca a facut doar o curatenie de Pasti.

Nu s-a plictisit de politica

Cand a venit vorba de intentiile sale legate de partid, Ion Iliescu a raspuns prin "no comment", insa, intrebat daca ar accepta o functie onorifica sau una executiva in partid, el a raspuns negativ. "Nu mai vreau", a spus Iliescu.
Totusi, el a tinut sa precizeze ca nu s-a plictisit de politica. "Politica voi face in continuare, raman senator, senator PSD si atat (...) Deocamdata lider de grup", a continuat Iliescu.
Intrebat de ce a folosit cuvantul "deocamdata", daca acest lucru ar presupune ca in perioada urmatoare sa renunte la aceasta functie, Iliescu a spus ca nu stie.
Desi statutul sau de lider de grup ii da dreptul la un loc in Biroul Permanent, senatorul refuza orice functie in partidul pe care l-a creat.
"Nu vreau sa fac parte din Biroul Permanent. Functie de aceasta vom decide impreuna. Sau se va desemna un alt lider de grup sau altcineva din partea grupului va participa la lucrari", a afirmat Iliescu, motivand ca nu doreste "nici un fel de functie executiva, de nici un fel". "Nu vreau sa-mi mai asum nici un fel de functii concrete. Asta e toata problema", a continuat el.
In final, cand a venit vorba de o eventuala plecare din partid, Iliescu a tinut sa sublinieze ca nu este de fel "ranchiunos".
Insa, a amenintat el voalat, "reflectez, si concluziile le veti cunoaste la timpul potrivit", a afirmat el.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.