Prima zi de tranzactionare din mai nu s-a deosebit cu mult fata de cele din aprilie.
Cu amintirea inca vie a interventiilor BNR de la inceputul saptamanii trecute, evolutia cursului nu a fost una spectaculoasa. Cursul mediu al euro s-a mentin
Prima zi de tranzactionare din mai nu s-a deosebit cu mult fata de cele din aprilie.
Cu amintirea inca vie a interventiilor BNR de la inceputul saptamanii trecute, evolutia cursului nu a fost una spectaculoasa. Cursul mediu al euro s-a mentinut peste pragul de 3,6 lei, acesta coborand usor, de la 3,6211 la 2,6206 lei.
Dolarul a revenit peste pragul de 2,8 lei, urmare a evolutiei pe care a avut-o paritatea pe pietele internationale. Cursul a urcat de la 2,7931 la 2,8142 lei. In cazul in care cursul euro nu va suferi modificari spectaculoase este de asteptat ca moneda americana sa nu mai scada foarte curand sub pragul de 2,8 lei.
Investitorii internationali asteptau ieri decizia Rezervei Federale americane referitoare la dobanda de referinta. Se asteapta ca aceasta sa urce de la 2,75 la 3%, paritatea fluctuand in consecinta intre 1,2829 si 1,2891 dolari, fata de 1,2897 - 1,2987 dolari, la finele saptamanii trecute.
Daca in iunie trecut dobanda americana era de 1%, ea le depaseste acum, dupa sapte cresteri consecutive, si pe cele din euro-zona, 2% si Japonia, 0%.
Pe piata londoneza a aurului, pretul unciei a coborat de la 436 dolari, vinerea trecuta, la 429 dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.