Pentru a readuce in memoria natiunii noastre paternitatea asupra acestui pamant, Mircea Valcu-Mehedinti a realizat o sinteza a capodoperei lui Nicolae Densusianu - Dacia Preistorica. Desi are un pret modic - 50.000 de lei/bucata, fata de lucrarea ori
Pentru a readuce in memoria natiunii noastre paternitatea asupra acestui pamant, Mircea Valcu-Mehedinti a realizat o sinteza a capodoperei lui Nicolae Densusianu - Dacia Preistorica. Desi are un pret modic - 50.000 de lei/bucata, fata de lucrarea originala, care costa in librarii 300.000 de lei, sinteza nu a reusit sa impresioneze conducerile colegiilor si liceelor din tara. Potrivit autorului, care a trimis scrisori catre 330 de astfel de institutii, numai trei s-au aratat interesate sa readuca in educatia tinerilor elevi respectul fata de trecutul maret al poporului nostru. Astfel, liceul "Ion Neculce" din Capitala a comandat 100 de bucati din aceasta lucrare pentru premii pentru sfarsit de an si pentru biblioteca liceului. "Decat sa dam banii pe carti lipsite de substanta, mai bine oferim elevilor carti de cultura generala", a declarat Lucica Damian, directoarea liceului. In Giurgiu si Cluj s-au mai comandat cinci, respectiv 3 exemplare. Dezinteres total a venit si din partea Ministerului Culturii, unde autorul a solicitat inca din luna februarie o audienta la ministrul de resort, Mona Musca, actiune ramasa fara vreun raspuns pana in acest moment. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.