Cei doi mari producatori din industria de aparare a SUA, Boeing si Lockheed, au cazut de acord sa creeze o companie mixta producatoare de rachete pentru fortele armate americane. In acest fel, subliniaza Associated Press, ia sfarsit rivalitatea din
Cei doi mari producatori din industria de aparare a SUA, Boeing si Lockheed, au cazut de acord sa creeze o companie mixta producatoare de rachete pentru fortele armate americane. In acest fel, subliniaza Associated Press, ia sfarsit rivalitatea dintre cei doi giganti, declansata in 2003, cand s-au descoperit probe ca Boeing fura documente tehnice sensibile, strict secrete apartinand companiei Lockheed.
Compania mixta se va numi United Launch Alliance si va fi unicul furnizor al Fortelor aeriene americane, al NASA si al altor agentii guvernamentale din acelasi domeniu. Intr-o declaratie de presa comuna se precizeaza ca acordul dintre cele doua companii are nevoie si de acordul Comisiei Federale pentru Comert. Sediul ei central se va afla la Denver, contributia celor doi parteneri fiind egala. Personalul de care va dispune va ajunge la 3.800 de angajati, dispersati la unitati ale companiei din Alabama, Colorado, Florida si Texas.
Reprezentanti ai Boeing si Lockheed au relevat faptul ca prin crearea companiei mixte vor fi realizate economii de 100-150 milioane de dolari, iar Karen Finn, purtatoare de cuvant a Fortelor aeriene americane, a declarat ca noua companie mixta, prin serviciile pe care le va oferi, "va fi un sprijin eficient si inovativ pentru accesul in spatiu".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.