Trei bebelusi nascuti prematur au murit, in decurs de o saptamana, in Spitalul Judetean de Urgenta Constanta, din cauza unor infectii intraspitalicesti, au declarat, pentru Mediafax, surse din maternitate. Cazurile, inregistrate in perioada 4-11 apri
Trei bebelusi nascuti prematur au murit, in decurs de o saptamana, in Spitalul Judetean de Urgenta Constanta, din cauza unor infectii intraspitalicesti, au declarat, pentru Mediafax, surse din maternitate. Cazurile, inregistrate in perioada 4-11 aprilie, au fost confirmate de directorul de ingrijiri medicale al Spitalului, Carmen Chesoi, care a declarat ca, imediat ce a aflat, a luat legatura cu directorul institutiei, dr. Catalin Grasa. Desi la nastere micutii ar fi avut o greutate de peste doua kilograme, ei nu au supravietuit complicatiilor infectioase capatate mai intai de mamele care i-au nascut. Surse din spital au declarat ca in urma analizelor efectuate s-a constatat ca cele trei mame si nou-nascutii au contactat un germen din maternitatea spitalului. Fiind de conditie modesta, mamele nu au facut nici o reclamatie, insa cazul a ajuns in atentia conducerii Spitalului Judetean de Urgenta. Directorul spitalului, dr. Catalin Grasa, a dispus ca Departamentul de prevenire si urmarire a infectiilor nozocomiale sa faca verificarile de rigoare pentru intocmirea unui raport care urmeaza sa fie trimis cel mai probabil Ministerului Sanatatii. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.