Grupul austriac Wiener Stadtische, actionarul majoritar al societatilor de asigurare Unita si Agras, a incheiat, ieri, un acord de preluare a Omniasig SA, numarul trei pe piata de profil din Romania, valoarea tranzactiei fiind evaluata la aproape 100
Grupul austriac Wiener Stadtische, actionarul majoritar al societatilor de asigurare Unita si Agras, a incheiat, ieri, un acord de preluare a Omniasig SA, numarul trei pe piata de profil din Romania, valoarea tranzactiei fiind evaluata la aproape 100 milioane euro, potrivit unor surse din piata.
In urma operatiunii, Wiener Stadtische va cumpara 68,87% din actiunile detinute de TBIH Financial Services NV (Olanda), unul dintre principalii operatori ai pietei financiare din Europa Centrala si de Est.
Potrivit acelorasi surse, grupul austriac va prelua si actiunile controlate de Constantin Toma, presedintele Consiliului de Administratie al Omniasig, reprezentand aproape 7% din capitalul companiei.
In structura actionariatului Omniasig mai intra si Financiara SA - 20,24% si Banca Comerciala Romana - 1,6%, alaturi de alte persoane fizice cu participatii sub 0,1%. TBIH a cumparat pachetul majoritar de actiuni al Omniasig in luna mai 1999.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.