Agenþia Naþionalã pentru Ocuparea Forþei de Muncã (ANOFM) va semna, in cursul lunii mai 2005, un contract cu Banca Comercialã Romanã (BCR) pe baza cãruia Intreprinderile Mici ºi Mijlocii vor primi credite
Agenþia Naþionalã pentru Ocuparea Forþei de Muncã (ANOFM) va semna, in cursul lunii mai 2005, un contract cu Banca Comercialã Romanã (BCR) pe baza cãruia Intreprinderile Mici ºi Mijlocii vor primi credite pentru crearea de locuri de muncã, a declarat, ieri, pentru Rompres, directorul executiv al ANOFM, Eugen Preda.
Derularea creditelor prin BCR se va face in urma licitaþiei organizate in aprilie, banca fiind singura care a participat ºi la prima, ºi la cea de-a doua licitaþie organizatã de ANOFM. Pentru fiecare loc de muncã creat, Intreprinderile Mici ºi Mijlocii vor primi cate 100 milioane lei. IMM-urile primesc credite dacã pe locurile de muncã create au fost angajaþi ºomeri pe cel puþin jumãtate din locurile de incadrare, cu condiþia de a se pãstra locul de muncã pe o perioadã de minimum trei ani.
Creditele se acordã cu o dobandã reprezentand 50 la sutã din dobanda de referinþã a BNR, in judeþele in care rata ºomajului este peste media naþionalã. Pentru judeþele in care s-a inregistrat o ratã a ºomajului sub media naþionalã se vor acorda credite cu o dobandã de 25 la sutã din dobanda de referinþã a BNR. Perioada de rambursare a creditelor acordate IMM-urilor este de trei ani. Rata dobanzii de referinþã a BNR pentru luna aprilie este de 8,45 la sutã pe an.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.