Un alt apel pentru eliberarea celor trei jurnalisti romani rapiti in Irak a fost lansat, sambata, de seicul Salman al-Awdeh, relateaza AFP.
"Fac apel catre oricine poate face ceva pentru eliberarea lor, sa nu ezite sa o faca", se arata in comu
Un alt apel pentru eliberarea celor trei jurnalisti romani rapiti in Irak a fost lansat, sambata, de seicul Salman al-Awdeh, relateaza AFP.
"Fac apel catre oricine poate face ceva pentru eliberarea lor, sa nu ezite sa o faca", se arata in comunicatul seicului Awdeh. "Mai intai de toate, acesti ostatici lucreaza in domeniul jurnalismului si nu iau parte la operatiunile militare. In al doilea rand, in Romania se afla un mare numar de musulmani", a adaugat demnitarul religios, afirmand ca a fost contactat de numerosi musulmani din aceasta tara, care i-au cerut sa ii sustina pe cei trei ziaristi romani.
"In ultimul rand, mesajul, adica cererea de retragere a trupelor romanesti din Irak, a ajuns la destinatie. Acum, acesti ostatici aflati in captivitate nu contribuie la claritatea mesajului", conchide seicul Awdeh.
Intr-o inregistrare difuzata marti, de postul de televiziune Al-Jazeera, gruparea intitulata Brigada Muadh Ibn Jabal a stabilit un termen de 24 de ore pentru ca Romania sa isi retraga cei circa 800 de militari din Irak, amenintand ca, in caz contrar, va executa ostaticii.
Jurnalistii Marie-Jeanne Ion, Ovidiu Ohanesian si Sorin Miscoci, precum si insotitorul lor, Mohamad Munaf, au fost rapiti, la data de 28 martie, intr-o suburbie din Bagdad.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.