Trei zile libere marcate de evenimente. Traditia sarbatorilor de Paste s-a impletit in acest an cu cea a zilei de 1 Mai, astfel incat cu mic cu mare, romanii au tot petrecut. Din pacate insa, in cateva cazuri veselia s-a transformat in necaz, pentru

Trei zile libere marcate de evenimente. Traditia sarbatorilor de Paste s-a impletit in acest an cu cea a zilei de 1 Mai, astfel incat cu mic cu mare, romanii au tot petrecut. Din pacate insa, in cateva cazuri veselia s-a transformat in necaz, pentru ca numarul accidentelor rutiere a fost unul record fata de anii trecuti.. Litoralul a fost luat cu asalt de numerosi turisti dornici sa-si petreaca zilele libere aici. in Mangalia, slujba de inviere a fost tinuta chiar pe plaja.

* La Manastirea Bodrog din Arad, credinciosii si calugarii au refacut Drumul Crucii. Pe marginea soselei care duce la manastire au fost construite 14 cruci care reprezinta popasurile pe care le-a facut Iisus in drumul spre Golgota.

* Doua femei din satul Dragosloveni, Vrancea, care se intorceau sambata noaptea de la Slujba de inviere au fost ranite grav de catre un sofer neatent. Bogdan-Daniel T., de 21 ani, din Dumbraveni, in timp ce se afla la volanului unui autoturism Opel, a derapat si le-a accidentat pe stefana T. (61 ani) si pe Anica A. (68 ani). Cele doua femei nu au mai ajuns acasa pentru masa de Paste, ci la Spitalul Judetean Vrancea, cu fracturi la membrele inferioare.

* O femeie de 59 de ani, din Bacau, a vazut moartea cu ochii dupa ce a inghitit o bucata din propria proteza dentara chiar in timp ce petrecea cu neamurile la masa de Paste. Pentru a primi ingrijiri medicale, rudele au dus-o imediat la spital pe biata femeie care era sa o pateasca intr-un mod mai mult decat stupid.

* in regiunea Veneto din Italia sunt peste 30 de mii de romani. O parte dintre acestia au putut participa la Slujba de inviere tinuta chiar in limba romana, la biserica ortodoxa a romanilor din Verona. Dupa terminarea slujbei, pe toate strazile din centrul orasului puteai vedea oameni cu lumanari aprinse.

* Regele Mihai reface traseul ostasului roman. Ieri, portile Castelului de la Savarsin au fost deschise, zeci de localnici putand sa faca traditionalele urari familiei regale si sa ciocneasca un ou rosu cu majestatile lor. impreuna cu familia, Regele Mihai porneste azi de la Paulis spre Praga, pentru a reface traseul ostasilor romani care au luptat in cel de-al doilea razboi mondial. Traseul va fi efectuat la bordul unui autoturism condus chiar de rege.



Record de victime ale accidentelor la Spitalul de Urgenta Floreasca

Medicii s-au confruntat cu o avalansa de pacienti. in numai 24 de ore, Serviciul de Ambulanta Bucuresti a fost solicitat pentru 820 de cazuri. La Spitalul Floreasca s-au prezentat 450 de persoane, dintre care aproape jumatate au necesitat internare. "in nici un an de Paste nu am avut atat de multe internari din cauza accidentelor rutiere. Nu am avut nici macar o zi in care medicii sa nu opereze cateva persoane ranite", a declarat dr. Bogdan Oprita. De vineri, s-au inregistrat mai multe accidente rutiere grave. in trei dintre cazuri, medicii nu au mai putut salva viata pacientilor.

Inghesuiala la gratare, la iarba verde

In cea de-a doua zi de Paste bucurestenii au luat cu asalt padurea Baneasa , in familie sau cu prietenii. Vremea frumoasa i-a imbiat sa paraseasca apartamentele de bloc si sa iasa la iarba verde. Dotati cu mese pliante sau paturi, unii au incins gratarele, altii au preferat sa se ospateze cu micii pregatiti la terasele din jur, chiar daca pentru asta au fost nevoiti sa stea la coada zeci de minute. intre un mic si o bere, "turistii" veniti la Baneasa s-au relaxat cu un joc de table, cu o partida de fotbal sau cu o vizita la Gradina Zoologica . Zona Baneasa s-a golit abia spre seara, majoritatea celor veniti aici dorind sa profite la maximum de aceasta ultima zi libera dupa sarbatorile de Paste. in urma lor au ramas insa mormane de gunoi, care le vor da ceva de lucru angajatilor de la salubritate.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.