Dupa o saptamana de tacere, presedintele Traian Basescu a linistit ieri spiritele, afirmand ca Sorin Miscoci, Marie Jeanne Ion si Ovidiu Ohanesian sunt in viata. Dupa o saptamana in care nu s-a mai stiut nimic de soarta celor trei ziaristi romani rap
Dupa o saptamana de tacere, presedintele Traian Basescu a linistit ieri spiritele, afirmand ca Sorin Miscoci, Marie Jeanne Ion si Ovidiu Ohanesian sunt in viata. Dupa o saptamana in care nu s-a mai stiut nimic de soarta celor trei ziaristi romani rapiti in Irak pe data de 28 martie, presedintele Basescu (foto) a dat o declaratie care a adus speranta: "stiu cu certitudine ca sunt in viata si facem tot posibilul sa-i aducem acasa teferi. Pentru mine nu sunt trei colegi de-ai dumneavoastra, sunt trei cetateni romani fata de care statul are datoria sa ii protejeze", a afirmat Basescu ieri, intr-o conferinta de presa la Constanta.
in sprijinul ostaticilor romani a venit si un lider religios saudit, seicul Salman al-Awdeh, despre care se spune ca a finantat atentatele din Spania si ca ar fi un apropiat al lui Ossama ben Laden. seicul a facut apel, sambata, la eliberarea ostaticilor romani. "Fac apel catre oricine poate face ceva pentru eliberarea lor sa nu ezite sa o faca", se arata intr-un comunicat remis de seicul Awdeh. Argumentele acestuia sunt ca "cei trei ostatici lucreaza in domeniul jurnalismului si nu iau parte la operatiunile militare", dar si ca in Romania se afla un numar foarte mare de musulmani, iar o mare parte dintre ei i-au cerut seicului sa sustina eliberarea celor trei ostatici romani, se arata in comunicat. "in ultimul rand, mesajul, adica cererea de retragere a trupelor romanesti din Irak, a ajuns la destinatie. Acum, acesti ostatici aflati in captivitate nu contribuie la claritatea mesajului", arata seicul Salman al-Awdeh.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.