Cercetarile stiintifice au confirmat ca inghetata ne face fericiti, o singura lingurita fiind de ajuns pentru a activa zonele de pe scoarta cerebrala responsabile de senzatiile de placere. In cadrul studiului desfasurat la Institutul de Psihiatrie de
Cercetarile stiintifice au confirmat ca inghetata ne face fericiti, o singura lingurita fiind de ajuns pentru a activa zonele de pe scoarta cerebrala responsabile de senzatiile de placere. In cadrul studiului desfasurat la Institutul de Psihiatrie de la Londra, la cererea unui producator de inghetata, creierele participantilor au fost scanate in timp ce mancau inghetata, pentru a vedea ce zone ale scoartei cerebrale se activeaza. Consumul de inghetata are un efect imediat asupra zonelor cerebrale responsabile de placere din cortexul orbito-frontal, au descoperit cercetatorii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.