Elementele poluante din viata cotidiana, cum ar fi gazul de esapament eliminat de masini, pot avea o influenta negativa asupra capacitatii reproductive a barbatilor. Dupa cum informeaza tabloidul britanic The Sun, un nou studiu demonstreaza ca expune
Elementele poluante din viata cotidiana, cum ar fi gazul de esapament eliminat de masini, pot avea o influenta negativa asupra capacitatii reproductive a barbatilor. Dupa cum informeaza tabloidul britanic The Sun, un nou studiu demonstreaza ca expunerea la diferite chimicale din mediu pot modifica procentajul de cromozom X sau Y din sperma. Acesti cromozomi sunt responsabili cu determinarea sexului unui bebelus. Potrivit unui studiu realizat pe un esantion reprezentativ de 149 de reprezentanti ai sexului tare, participantii expusi poluarii au o mai mica proportie de cromozomi X, care determina sexul feminin. Desi cercetatorii spun ca numarul participantilor a fost mult prea mic, ei sunt ingrijorati ca factorii poluanti pot afecta si alti cromozomi care au o influenta asupra starii de sanatate a copilului. Studiul a fost realizat de Aleksander Giwercman de la Lund University din Suedia, iar rezultatele se datoreaza expunerii la pesticidele organoclorurate, care influenteaza proportia de cromozomi Y si X, insa aceste rezultate nu se regaseasc in numarul real de nasteri de copii de sex masculin.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.