Dinu Giurescu a demisionat din postul de director general al Muzeului Taranului Roman (MTR). In cererea depusa la minister, Dinu C. Giurescu precizeaza ca isi da demisia incepand cu data de 30 aprilie. Ministrul Mona Musca nu a aprobat inca data de l
Dinu Giurescu a demisionat din postul de director general al Muzeului Taranului Roman (MTR). In cererea depusa la minister, Dinu C. Giurescu precizeaza ca isi da demisia incepand cu data de 30 aprilie. Ministrul Mona Musca nu a aprobat inca data de la care urmeaza sa intre in vigoare demisia, potrivit consilierului Tudorel Urian, citat de Mediafax. Cel mai devreme ea ar putea fi efectiva de la 1 mai, iar cel mai tarziu de la 30 mai.
Cererea de demisie survine la o saptamana dupa ce Mona Musca i-a adresat lui Dinu C. Giurescu o scrisoare deschisa in care ii sugera sa-si dea demisia de onoare. Ministrul constatase atat probleme administrative, cauzate de lipsa de comunicare interna si de transparenta decizionala, cat si probleme de ordin profesional in cadrul muzeului. Criza de la MTR a izbucnit dupa ce conducerea a decis, vara trecuta, suprimarea a doua sali - "Ferestre" si "Timp" -, concepute de Horia Bernea, fondatorul muzeului, si Irina Nicolau, colaboratoarea sa. Mai multi oameni de cultura, inclusiv angajati si proaspat demisionari de la muzeu, au protestat fata de aceasta hotarare. Razvan Theodorescu, ministrul Culturii de atunci, a declarat ca are "incredere deplina" in conducerea muzeului, evitand sa ia masuri pentru rezolvarea conflictului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.