Vanzarile de roviniete pentru toate categoriile de vehicule au ajuns, in primul trimestru al acestui an, la 2,16 milioane unitati, contravaloarea acestora fiind de 2.870 de miliarde de lei (circa 80 de milioane de euro), potrivit unui comunicat al Mi
Vanzarile de roviniete pentru toate categoriile de vehicule au ajuns, in primul trimestru al acestui an, la 2,16 milioane unitati, contravaloarea acestora fiind de 2.870 de miliarde de lei (circa 80 de milioane de euro), potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului.
Fondurile obtinute astfel de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania vor fi directionate catre repararea si intretinerea drumurilor, pentru garantarea unor imprumuturi externe si pentru modernizarea unor drumuri situate pe coridoarele de transport pan europene.
Rovinieta poate fi achizitionata in orice perioada a anului, in functie de momentul in care soferii utilizeaza reteaua de drumuri nationale.
Taxa de drum poate fi achitata la 432 oficii postale, 361 de benzinarii Petrom, 70 de unitati Rompetrol, 74 Mol, 68 OMV, 88 Lukoil, 76 subunitati ale CNADNR si 46 sucursale CEC, din care 40 de puncte de vanzare in orasele resedinta de judet si 6 in Bucuresti. Cuantumul taxei de drum este de 24 de euro pentru autoturismele non-Euro, 21 de euro pentru modelele care respecta normele de poluare Euro I, respectiv 16,8 euro pentru Euro II.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.