La ora 20.15, pe postul TVR 1, va fi difuzat filmul "Quo Vadis?". Filmul se bazeaza pe best-seller-ul autorului polonez Henryk Sienkiewicz (1846-1916), care a castigat in 1905 Premiul Nobel pentru Literatura. Regizat de Jerzy Kawalerowicz, productia
La ora 20.15, pe postul TVR 1, va fi difuzat filmul "Quo Vadis?". Filmul se bazeaza pe best-seller-ul autorului polonez Henryk Sienkiewicz (1846-1916), care a castigat in 1905 Premiul Nobel pentru Literatura. Regizat de Jerzy Kawalerowicz, productia filmului a costat 18 milioane de dolari, un record pentru cinematografia poloneza. Filmat in Tunisia, Polonia, Franta si Italia, ecranizarea prezinta povestea unui general roman si iubirea lui pentru o sclava crestina. Iubirea generalului se ciocneste de cruda opozitie a imparatului, dar in final invinge, la fel ca si credinta in Evanghelie.
Pr. Zbigniew Kiernikowski, Rector al Institutului Pontifical Polonez din Roma, a spus ca regia lui Kawalerowicz "urmareste in mod particular dialogurile, contextul uman, precum si sensul filosofic al romanului...
La premiera mondiala a versiunii poloneze a filmului "Quo Vadis?", care a avut loc in 2001, a participat si Papa Ioan Paul al II-lea.
Postul Prima TV ofera telespectatorilor, de la ora 20.00, un film de exceptie: "Forrest Gump". Aceasta productie cinematografica a devenit un adevarat fenomen. In acest film, Tom Hanks face un rol de exceptie ca Forrest, un om obisnuit a carui inocenta simpla ajunge sa intruchipeze o generatie. Distins cu sase premii Oscar, intre care premiul pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor (Robert Zemeckis) si cel mai bun actor intr-un rol principal (Tom Hanks), Forrest Gump este un titlu pe care nimeni nu ar vrea sa-l rateze.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.