10.000 de euro cere Magdun Viorel Harsan, partenerul de afaceri al italianului Riccardi Orlandino, pentru fiecare zi pe care a petrecut-o in arest. Ieri, barbatul a anuntat ca se va adresa CEDO, considerand ca a fost tinut ilegal dupa gratii timp de
10.000 de euro cere Magdun Viorel Harsan, partenerul de afaceri al italianului Riccardi Orlandino, pentru fiecare zi pe care a petrecut-o in arest. Ieri, barbatul a anuntat ca se va adresa CEDO, considerand ca a fost tinut ilegal dupa gratii timp de 23 de zile.
Pentru fiecare zi in care considera ca a fost incarcerat fara mandat, Harsan cere despagubiri de 10.000 de euro. El a fost arestat, alaturi de Riccardi Orlandino, cu care era asociat la SC RICCARDI TRANSERVICE SRL, in octombrie 2001, fiind acuzati de infractiuni economice. In 28 iunie 2004, Tribunalul Mures a decis punerea in libertate a lui Harsan si, potrivit reprezentantilor acestuia, sentinta trebuia pusa in executare, chiar daca Parchetul Tribunalului Mures a facut recurs. El reclama faptul ca Penitenciarul Targu Mures nu a dus la indeplinire dispozitia executorie a instantei, tinandu-l ilegal in arest pana la 21 iulie 2004, cand Curtea de Apel Targu-Mures a confirmat sentinta.
"Prin nesocotirea imperativa a unei decizii a instantei de judecata, au fost incalcate prevederile Codului de procedura penala si trebuie ca persoanele care s-au facut vinovate de asa ceva sa raspunda penal. Drepturile consfintite prin lege mi-au fost incalcate prin tinerea in detentie, nelegal, pentru o perioada de 23 de zile", a declarat Harsan, citat de Mediafax, adaugand ca se va adresa Curtii Europene pentru Drepturile Omului de la Strasbourg. Orlandino si Harsan sunt acuzati de evaziune fiscala si de delapidare. Ricardo Orlandino s-a stabilit de cativa ani in Romania, infiintand o firma de constructii.
Prin operatiuni ilegale, el si-ar fi insusit 23 miliarde de lei. Inainte sa vina in Romania, Orlandino a fost condamnat in Italia de 31 de ori, pentru legaturi cu mafia.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.